"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Verifică online statusul dosarului de credit Prima Casa

Ai depus actele la bancă pentru un credit ipotecar prin Programul Prima Casă? Acum poți verifica online statutul dosarului tau printr-un singur click, astfel încât să fii sigur că acesta este procesat în termeni utili.

Este cunoscut faptul, că un aspect de care trebuie să țină cont doritorii unei locuințe prin Programul Prima Casă, este timpul mai mare de așteptare pentru aprobare. Acest lucru se datorează actorilor implicați, pe lângă banca care urmează să ofere creditul, este vorba și de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici și Mijloci (FNGCIMM). Dosarul verificat de bancă ajunge așadar la Fondul de Garantare care poate să îl valideze sau sa îl respingă. În al doilea caz dosarul se întoarce la bancă, prin urmare, se arde o altă perioadă de timp pentru refacerea în mod corect a acestuia.

De multe ori, chiar dacă dosarul depus la bancă este întocmit corect, termenii de acordare a creditelor prin Programul Prima Casă nu sunt respectați din cauza erorilor sau a incompetenței funcționarilor bancari. Aceștia pur și simplu uită să transmită dosarele spre analiză către fondul de garantare.

Pentru ca solicitanții de credite prin Programul Prima Casă să nu fie duși în eroare de către funcționarii băncilor, fondul de garantare FNGCIMM a creat un mecanism online prin care poate fi verificat statutul dosarului.

Cum poti verifica in ce stadiu este dosarul tau?

Pentru a verifica stadiul dosarului trimis spre analiza la FNGCIMM, trebuie parcursi urmatorii pasi:

– se acceseaza pagina cu formularul de interogare (https://www.fngcimm.ro/informatii-solicitari-garantii-prima-casa)

– se alege banca, unde s-a depus dosarul;
– se completeaza datele personale (nume, prenume si data nasterii);
– se selecteaza tipul de imobil achizitionat si judetul unde acesta este localizat.

Dupa aceea, clientul poate afla data la care banca a trimis dosarul la FNGCIMM, data la care dosarul a intrat in lucru la Fond, status-ul dosarului (aprobarea sau respingerea sa) si data la care contractul semnat a fost trimis inapoi la banca.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

mai, 2020
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031