"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Vinzi o locuinta? Sfaturi pentru stabilirea unui pret corect

Atât proprietarii care doresc să vândă, cât și agenții imobiliari aflați la începutul carierei ar trebui să stăpânească noțiunile de bază pentru stabilirea unui preț corect al unei locuințe postate pentru prima data la vânzare.

Stabilirea prețului este o provocare majoră, iar stabilirea celui corect, care să vândă rapid și cu beneficiu pentru toate părțile implicate îi poate pune în dificultate chiar și pe cei mai experimentați consultanți imobiliari. Obiectivul principal este acela de a stabili un preț care să faciliteze vânzarea, nu unul care să țină proprietatea pe piață pentru multă vreme.

Analiza atentq a pieței imobiliare locale este cheia determinării prețului corect. Un consultant imobiliar profesionist trebuie să cunoască în amănunt piața locală. Este foarte important ca, în permanență să colecteze și să centralizeze date pe care să le folosească în momentul în care vrea să listeze o nouă proprietate pe piață.

Câteva dintre datele de care are nevoie sunt:

  • Timpii de vânzare: este de folos o arhivă a timpilor de vânzare pentru proprietăți similare, din zona în care este poziționată proprietatea pe care dorește să o listeze;
  • Variațiile de preț: dacă o proprietate stă mai mult timp pe piață, inevitabil prețul începe să scadă, Consultantul imobiliar ar trebui să țină o evidență a evoluției prețurilor astfel încât să o poată folosi în momentul în care stabilește prețul pentru o proprietate nouă.
  • Oferta totală: respectiv, numărul total de proprietăți similare din cartier care constituie concurența. Ideal ar fi să cunoască și situația exactă a acestor proprietăți, așa că nu ar strica să și viziteze câteva dintre ele.
  • Capacitatea de previzionare: este esențială dar, cu datele relevante colectate, poate avea un grad ridicat de precizie. Pe lângă evaluarea concurenței actuale, se poate lua în calcul și concurența viitoare, respectiv noile dezvoltări imobiliare care ar putea apărea în zonă.

Abia după ce este creată o imagine de ansamblu cu privire la preturile asemanatoare proprietatii scoase la vanzare, si totodata cu ajutorul acestor elemente, poate fi stabilit un preț corect si realist al proprietatii nou scoase la vanzare.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

mai, 2020
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031