"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Pregătește-te pentru Paște: decorațiuni pentru casă și masă

Se apropie Sărbătoare Învierii care aduce bucurie în suflete, mâncăruri alese pe mese și decorațiuni sofisticate și colorate. În articolul de azi v-am pregătit câteva idei simple și de efect pentru a-ți decora casa și masa de Paști.

1. Se poartă naturalețea

Împrumutate din obiceiurile altor țări, la modă sunt coronițele de Paște, realizate din crenguțe și din ouă goale pe dinăuntru. Sunt de efect și destul de ușor de realizat și creează o atmosferă de primăvară.

Într-o vază transparentă poți pune câteva crengi de copac mai groase, în care sa așezi ornamente făcute din carton. De asemenea, poți adăuga câteva pietricele decorative pentru a crea un colț de gradină.

Tot la aceasta categorie intră frumoasele decorațiuni cu flori. Putem sărbători venirea primaverii și să amenajăm masa de Paște cu decorațiuni florale în ton cu paleta de culori aleasă. Ouă mai mici (de prepeliță chiar) vopsite sau ouă de ciocolată învelite în staniol, pot fi puse în boluri de sticlă transparente, iar câteva fire de flori pot să răsară dintre ele.

2. Masa de Paşte – piesa centrală

Pentru a înveseli decorul mesei în ziua de Paşte, alegem flori naturale,iar iepuraşii de cicolată şi ouăle decorate vor face deliciul invitaţilor.

Folosiți fețe de masă colorate sau albe pur și simplu, accentuând ulterior prin alte decorațiuni, cum ar fi servețele de bumbac sau șervețele de hârtie colorate cu diverse simboluri specifice acestei sărbători.

Dacă alegem o faţă de masă galbenă, pe ea putem așeza veselă roşie şi şervețele verzi. Pe lângă coşuleţele de răchită, cănile de ceramică sau lut pot deveni vase perfecte pentru mici aranjamente florale de primăvară.

3. Alege iepurași de ciocolată și ouă colorate

Ca simbol al Învierii, ouăle vopsite ne amintesc de triumful vieții asupra morții care nu ar fi fost posibil fără sacrificiul Domnului. Iepurașul de Paște și coșul plin de ouă au devenit cu siguranță cele mai îndrăgite și recunoscute simboluri ale Sărbătorii Pascale.

Lipește frunze sau boboci de floare cu ajutorul unui lipici care se curață cu apă, iar ouăle tale de Paști vor deveni adevărate opere de artă. De asemenea, poți alege ouă cu forme geometrice. Cercurile și bulinuțele vor da ouălor un aspect jucăuș dar delicat în special dacă culorile pe care le-ai folosit sunt pastelate.

Dacă vă bucurați de grădină, alege să aşezi statuete sub formă de iepuraş prin iarbă, pe care le poţi găsi în magazine. Pe lângă iepuraşi, se pot amplasa strategic prin diverse locuri ale grădinii şi ouă colorate sau puişori.

1 Responses to “Pregătește-te pentru Paște: decorațiuni pentru casă și masă”

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

februarie 2024
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829