"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Căutarea chiriașului ideal pentru locuința ta

Dacă ai decis să dai o locuință în chirie, trebuie să te gândești dacă vrei să cauți pe cont propriu chiriașul potrivit sau dacă vrei să apelezi la o agenție imobiliară pentru ajutor.

Înainte de a lua o hotărâre în acest sens, trebuie să știi exact cum te poate ajuta o agenție imobiliară să găsești chiriașul perfect pentru locuința ta.

Pentru inceput, trebuie sa stii ca cei mai mulți agenți profesioniști îți oferă servicii de intermediere. Ei lucrează cu un portofoliu care cuprinde zeci de locuințe pentru care încearcă să găsească cumpărători sau chiriași. În cazul în care apelezi la serviciile de intermediere ale unui agent, comisionul va fi plătit de către chiriaș. În general, este vorba despre un comision echivalent cu valoarea unei chiri pe o luna. Acesta se plătește doar în cazul în care chiriașul a fost găsit prin intermediul agentului.

Există și agenții imobiliare dispuse să reprezinte exclusiv o proprietate. Astfel, pe o perioadă determinată de timp, aceasta va fi singura agenție care are dreptul de apromova locuința pe care vrei să o dai în chirie. Agențiile care oferă reprezentare exclusivă introduc în pachet și modalități de promovare a proprietății, planuri de marketing personalizat prin care scot în evidență punctele forte ale proprietății și oferă asistență permanentă proprietarilor. În acest caz, comisionul agentului va fi platit si de catre proprietar si ajunge, de cele mai multe ori, să fie echivalent cu 100% din valoarea chiriei pe o lună.

Comisionul solicitat nu este însă singurul lucru pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când decizi dacă vei căuta sau nu pe cont propriu un chiriaș, ci și experiența agentului. Află pentru câte proprietăți caută chiriași și care este experiența sa în domeniu.

In calitate de proprietar care cauti chirias pentru locuinta ta, trebuie să te gândești, de asemenea, dacă ești la curent cu piața locală, dacă poți fi un negociator bun și dacă ai timpul necesar pentru a te informa cu privire la clauzele pe care trebuie să le incluzi în contractul de închiriere.

În cazul în care lucrezi, nu uita să iei în considerare și programul pe care îl ai la locul de muncă și dacă în timpul petrecut la birou ai disponibilitatea de a răspunde oricând la telefon pentru a da lămuriri persoanelor interesate de proprietate. Dacă nu poți face toate aceste lucruri ar fi bine să apelezi la serviciile unui agent imobiliar.

Cum găsești agentul imobiliar potrivit sa inchirieze locuinta ta?

Poți găsi agentul sau agenția imobiliară care să se ocupe de căutarea unui chiriaș pentru locuința ta prin recomandările cunoștințelor sau online. Totodata, poți vedea și ce alte proprietăți de închiriat sunt incluse în portofoliul agențiilor, lucru care te ajută să îți dai seama care dintre ele ar fi potrivită pentru a-ți căuta și ție un chiriaș.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

aprilie, 2020
L Ma Mi J V S D
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930