"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Totul despre schimbarea instalației sanitare

Schimbarea instalației sanitare  în locuinţa ta va presupune o serie de consultări cu instalatorii autorizați și specialiști în domeniu, pentru a te asigura că lucrarea este una făcută cu materiale de bună calitate și de durată. De asemenea,o lucrare efectuată conform standardelor te va ajuta să te bucuri de confort în casă pentru mult timp.

Instalatorul care se ocupă de schimbarea instalației va recomanda instalația sanitară potrivită, în funcție de temperatura și presiunea apei. Se vor mai lua în considerare și suprafața necesară și poziționarea instalației sanitare, numărul persoanelor care locuiesc în casă sau în apartament, duritatea apei și tipul centralei alese.

1. Ce presupune schimbarea instalației sanitare

Înainte de a schimba instalația sanitară, este necesar să iei în considerare procesul și ce implică acesta. Execuția lucrărilor nu se poate realiza de pe-o zi pe alta și va trebui să-ți modifici programul și confortul în funcție de durata acestora.

Chiar dacă că vrei să schimbi instalația din cauză că aceasta este prea veche sau prezintă anumite defecțiuni, procesul este unul care presupune spargerea pereților și a pardoselii, desființarea instalației vechi, schimbarea coloanelor de apă caldă și apă rece, înlocuirea țevilor, demontarea și montarea obiectelor sanitare din bucătărie sau baie.

2. Cum funcționează instalația sanitară și câte tipuri există

Sistemul instalației de apă rece are la bază principiul presiunii, iar felul în care este efectuat influențează debitul apei din întreaga locuință. Unul dintre elementele esențiale la acest capitol este sursa apei: stradală sau dintr-un puț forat. Canalizarea funcționează după principiul gravitației, motiv pentru care dimensiunile conductelor trebuie calculate exact înainte de schimbarea instalației electrice.

Există două tipuri principale de instalații sanitare:

  • Exterioare și
  • interioare.

Cea interioară susține circuitul apei din interiorul locuinței, iar cea exterioară se folosește pentru nevoile din exterior, precum curtea sau grădina.

3. Ce materiale se folosesc pentru instalația sanitară

Fiecare circuit de apă (caldă, rece, canalizare, căldură) necesită țevi potrivite, din materiale recomandate pentru fiecare profil. Țevile se aleg în funcție de temperatura și presiunea apei. Tipuri de țevi care există:

  • Țevi din plastic

Acestea sunt cele mai accesibile ca preț, dar durata de viață a instalației realizate cu țevi de plastic este scăzută, în jur de 25 de ani, în comparație cu instalațiile realizate din alte materiale. Țevile din plastic sunt rezistente la coroziune și flexibile, dar trebuie să ai în vedere recomandările instalatorului, înainte de a alege materialul țevilor pentru instalația ta.

  • Țevi din polipropilenă

Acest material este recomandat în cazul instalațiilor de apă menajeră, caldă sau rece. Materialul sintetic rezistă la temperaturi mari și are o durată de viață destul de ridicată, de până la 50 de ani. Acestea sunt, de asemenea, non-toxice și rezistente la depuneri și îngheț.

  • Țevi din cupru

Cuprul se folosește în realizarea instalației sanitare de foarte mulți ani și se regăsește în cadrul instalațiilor foarte vechi din locuințe. Țevile de cupru sunt ușor de modelat și rezistente la diferiți factori, dar au un preț ridicat.

  • Țevi din pexal

Pexalul este considerat unul dintre cele mai moderne materiale folosite pentru realizarea instalațiilor sanitare rezidențiale. Țevile din pexal sunt formate din trei straturi de materiale: plastic la interior, metal în stratul intermediar și din nou plastic la exterior. Acestea protejează țevile împotriva coroziunii și agenților chimici. Pexalul oferă pierderi mici de energie și se aseamănă cuprului, la nivelul standardului de igienă.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

decembrie 2024
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031