Recomandări pentru alegerea casei perfecte
Ai decis să procuri o casă în Bacău sau în imediata apropiere? Nu ai idee ce elemente și detalii trebuie să urmărești în procesul de căutare și inspectare a unei case? În articolul de mai jos vei găsi cele mai importante detalii la care trebuie să fii atent, astfel încât din multitudinea de avantaje sau dezavantaje să poți alege casa perfectă pentru tine și familia ta.
1. Caracteristicile de bază ale unei locuințe la sol
Înainte de a începe a căuta casa perfectă la care visezi atât de mult este important să definești caracteristicile de bază a casei, așa încât acestea să corespundă necesităților și a stilului de viață pe care îl ai tu și familia ta.
- amplasarea (în Bacău sau suburbii)
- starea casei (cu reparație sau în varianta albă)
- stilul casei (în stil modern, clasic)
- suprafața (o casă mică are până la 120m2, o casă medie are 120-200m2, o casă mare are peste 200m2)
- numărul de camere (dormitoare)
- numărul de etaje
- garaj / locuri de parcare
- beci / magazie
- spații de depozitare
- spații de recreere / terasă / bucătărie de vară
- bazin
- suprafața terenului
2. Casă în Bacău sau suburbie?
După ce ți-ai definit foarte clar criteriile de căutare ale casei, poți analiza mai multe oferte de case în vânzare în Bacău pe site-ul bacauimobiliare.ro. După ce le analizezi online este important să mergi să le vizitezi pe cele care ți-au plăcut pentru ca să-ți faci o viziune mult mai clară. Astfel vei putea face o comparație obiectivă atât a calității caselor, cât și a prețurilor.
3. Transportul și vecinii
Trebuie să evaluezi nu numai casa în sine, ci și locația și zona adiacentă acesteia. Un trai decent îmbină străzi bine gândite și proiectate, acces facil la transportul public către oraș dacă casa se află în imediata vecinătate. Pe lângă aceste facilități, trebuie neapărat să existe prin apropiere instituții de sănătate, de învățământ, magazine. Nu uita să îți cunoști și vecinii.
- calitatea drumurilor și zone de acces
- transport public
- centre socio-economice
- cine sunt vecinii.
4. Inspectarea casei
Casa poate arăta perfect, dar „frumusețea” nu se oprește doar la aspectul vizual. Chiar și la prima vedere, poți observa cu ușurință defectele elementare ale acoperișului, fundației, pereților, etc. Problemele pot fi observate cu ușurință chiar și de un ochi neexperimentat prin pete pe pereții exteriori ai casei. Alte nuanțe pe care să le iei în calcul sunt:
- verificarea fundației și a beciului
- verificarea pereților exteriori și interiori
- verificarea acoperișului și a podului
- verificarea geamurilor și a ușilor
- verificarea rețelelor inginerești.
5. Verificarea actelor
Deci, dacă viitoarea ta casă îndeplinește criteriile de mai sus, poți trece la următoarea etapă: verificarea actelor. Printre principalele acte pe care trebuie să le verifici meticulos:
- verificarea actului de proprietate
- verificarea actelor de conectare la comunicații rețele inginerești
- verificarea hotarelor terenului aferent casei și privatizarea acestuia.
În concluzie, casa perfectă trebuie să însumeze toate caracteristicile pe care le soliciți tu: teren aferent, compartimentare funcțională și bine gândită, amplasare strategică, conectare la comunicații, acces facil către oraș/ alte sectoare, etc. Cu alte cuvinte, o casă confortabilă este cea care îmbină un echilibru optim între spațiu și intimitate.