"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Soluții ieftine de amenajare a grădinii

Daca va aflati in situația în care aveți un buget redus, cel mai probabil nu vă veți gândi la piscină, heleșteu, fântâni arteziene sau piese scumpe de mobilier. Vestea bună este că, odată eliminate aceste surse mari de costuri, limita este imaginația voastră și disponibilitatea de a căuta idei și decorațiuni ieftine într-o multitudine de variante. De asemenea, în domeniul obiectelor decorative, există o mulțime de idei de proiecte convenabile ca preț de tip Do It Yourself, care pot fi o activitate foarte plăcută, mai ales dacă le lucrați împreună cu partenerul sau cu copiii.

1. Folositi plante perene, cu bulbi

În ceea ce privește plantele, este bine să vă orientați către cele ieftine, dar și către cele perene, astfel încât să nu fiți nevoiți să cumpărați flori noi în fiecare sezon.

Există o multitudine de specii de plante care ne pot transforma grădina într-un adevărat colț de rai. Printre acestea se numără: lalelele, zambilele, irișii, narcisele, lăcrămioarele, ghioceii, freziile, șofranul, violetele, petuniile și altele.

Nu uita nici de faptul că gazonul va avea nevoie de întreținere atentă, iar dacă nu sunteți dispuși să-i dedicați timp, energie și bani (o investiție într-o mașină de tuns iarba e de la sine înțeleasă), vă puteți orienta către o grădină sălbatică sau rustică în care să semănați semințe de iarbă și flori de câmp.

2. Alegeti decorațiuni inedite pentru grădină

Chiar dacă ai un spațiu mic pentru grădină, câteva piese alese cu grijă sunt tot ceea ce ai nevoie. Dacă ai copaci în grădină, gândește-te la câteva felinare agățate ici-colo. Vor cufunda serile într-o atmosferă romantică, iar dacă alegi unele alimentate cu energie solară, nici nu consumă curent.

Mai mult, dacă ai spațiu mic poți profita creând o grădină verticală. În alegerea plantelor, opțiunile sunt aproape nelimitate (cu condiția ca grădina ta să aibă acces la apă și lumină). Poți alege menta, busuiocul sau rucola sau te poți îndrepta spre plante decorative verzi sau flori – poți realiza combinații geometrice sau poți combina plante verzi diverse creând iluzia unei mici jungle la tine în grădină. Pentru un aspect rustic (și dacă ai spațiu) poți folosi vechea căruță a bunicilor pe post de ghiveci (mare) de flori. Va fi ceva inedit și va atrage toate privirile cunoscuților.

3. Optati pentru o grădina cu legume

Grădina cu legume este o adevărată sursă de sănătate pentru tine și cei dragi. Indiferent de dimensiunile pământului pe care îl deții, ai libertatea de a cultiva plantele tale favorite. Mai mult, te vei bucura întotdeauna de legume proaspete și de mâncăruri delicioase.

La gradina clasica de legume, plantarea se face în solul existent. Reprezintă grădinăritul clasic și este potrivit pentru majoritatea tipurilor de plante. Nu necesită o întreținere specială, iar investițiile inițiale sunt minime. Important este ca solul superficial să fie de calitate (60 cm adâncime), să fie drenat eficient și să fie curățat de rădăcinile copacilor din apropiere pentru dezvoltarea optimă a plantelor. Avantajele sunt urmatoarele:

  • Cel mai simplu stilul de grădinărit – plantele se dezvoltă foarte bine în aceste sisteme.
  • Solul poate fi îmbunătățit în timp.
  • Cost scăzut.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031