"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Sfaturi și modele pentru amenajarea unei terase

Terasa este pentru majoritatea un spatiu unde ne găsim liniștea, departe de aglomerația și stresul vieții cotidiene. Amenajarea acesteia potrivit nevoilor, gusturilor și stilurilor preferate poate transforma un spațiu mare sau mic în locul unde îți savurezi cafeaua și te bucuri de compania celor și a animalelor de companie.

Indiferent că alegi zone de relaxare cu multe flori, sau cu balansoar, terasa reprezintă alegerea ideală pentru un spațiu în care să-ți încarci bateriile la sfârșitul unei zile lungi de muncă.

Stiluri de amenajare a terasei

Dacă te-ai decis să îți amenajezi terasa, pentru început este important să stabilești câteva aspecte funcționale. Trebuie să te decizi cum îți vei petrece timpul acolo. Va fi un loc pentru relaxare? Vei avea nevoie de șezlonguri sau de o canapea și de câteva fotolii comode? Vrei să fie și un loc pentru luat masa? Va fi nevoie de o masă și de câteva scaune din materiale rezistente la condițiile meteorologice? Dorești o terasă acoperită sau descoperită, deschisă sau închisă?

Important de reținut este ca amenajarea terasei să meargă pe același stil și aceeași paletă de culori/texturi/materiale precum în restul locuinței, pentru a crea armonie. De asemenea, de alegerea stilului de amenajare depind designul terasei, modul de amenajare, funcționalitatea și obiectele de decor alese. În articolul de azi vă prezint câteva informații despre amenajarea principalelor stiluri de terasă: modernă și rustică.

  • Amenajarea unei terase moderne

Terasa în stil modern înseamnă să combini texturi diverse cu detalii minimaliste, culori simple și mobilier modern, care îmbină designul și funcționalitatea. Poți alege culori vii sau chiar modele futuriste, dacă acest lucru este pe placul tău. Modern poate fi și folosirea unor nuanțe neutre, combinate cu obiecte de decor în culori puternice.

Evită să încarci inutil spațiul, alegând piese de mobilier simple, practice, cu elemente industriale. Stilul modern îți oferă o atmosferă relaxantă, iar aceasta este pusă foarte bine în evidență prin accesorii supradimensionate, paravane anti-vânt din materiale textile, perne decorative și culori puternice, folosite cu măsură.

  • Amenajarea unei terase rustice

Stilul rustic se bazează pe folosirea materialelor naturale, în combinație cu obiecte de decor tradiționale, care amintesc de casa bunicilor de la țară sau de o cabană la munte, în mijlocul naturii. Amenajarea unei terase rustice nu necesită neapărat un buget generos.

Lasă-te inspirat de natură și vei găsi piesele care se potrivesc pe terasa ta. Poți folosi o buturugă pe post de scaun sau de măsuță de cafea. O bancă veche poate fi recondiționată, iar vechea vitrină a bunicii poate fi curățată și vopsită, pentru a fi folosită ca spațiu de depozitare.

Elementele specifice amenajării rustice sunt lemnul, piatra naturală, inclusiv piatra de râu. Poți opta pentru obiecte de decor cu aspect nefinisat, pentru a oferi un plus de autenticitate terasei rustice. Plantează flori în culori vii, plante cățărătoare și optează pentru decorațiuni cu motive folclorice sau elemente brodate.

Ca sursă de iluminat, poți alege lustre din lemn sau fier forjat sau poți monta câteva felinare, pentru o atmosferă romantică și primitoare.

Amenajarea terasei în funcție de caracteristicile sale

Amenajarea terasei se poate realiza în funcție de tipul său (la bloc, la casă, acoperită, descoperită, deschisă, închisă), de locul în care se află (la intrarea în casă, pe balcon, pe acoperiș etc.), în funcție de dimensiuni și formă și în funcție de funcționalități (pentru relaxare, loc de joacă, loc de luat masa).

1. Terasa acoperită

Mulți optează pentru o terasă acoperită, pentru a se bucura de ea tot timpul anului, chiar și în sezonul rece. De asemenea, acoperirea terasei va înlesni întreținerea sa și îi va crește durata de viață.

Este important să asiguri buna circulație a aerului, pentru a evita o atmosferă sufocantă, mai ales în timpul verii. Pentru a te bucura de căldură din primele ore ale dimineții, poți folosi un acoperiș retractabil. Dacă îți dorești un ambient relaxant, cu note exotice, poți opta pentru un acoperiș din bambus sau trestie.

2. Terasă deschisă

O terasă deschisă, dacă este amenajată cu gust, te poate face să te gândești la faleza de la mare și te poate ajuta să te detașezi de problemele cotidiene.

Dacă îți dorești o terasă deschisă, trebuie să alegi decorațiuni și piese de mobilier rezistente la umiditate, vânt și temperatură. Mobilierul poate fi din metal, iar pentru partea de decorațiuni, poți alege plante luxuriante.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

septembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930