"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

De ce elemente depinde succesul unei negocieri?

Întreg procesul achiziționării unei locuințe este unul puternic încărcat emoțional din diverse motive, adunate laolaltă, cu ocazia trecerii prin acest eveniment: dorința de a obține prețul convenabil, achiziționarea unei locuințe în zona dorită.
Astfel, va trebui să se treacă printr-o negociere și de succesul acesteia depinde obținerea avantajelor dorite. Succesul unei negocieri poate fi asigurat de câteva întrebări-cheie, care pot duce la o finalizare fericită a negocierii.
In articolul de azi, va prezint câteva întrebari care se pot pune cu ocazia unei negocieri și ce avantaje ar putea aduce:
  1. Care este motivul scoaterii la vânzare a proprietății?

Unul din motivele care ar putea înclina balanța de partea cumpărătorului ar fi dacă proprietarul are deja o tranzacție de cumpărare în desfășurare pentru o altă locuință.

  1. Cu ce se deosebește această ofertă de altele din zonă?

Aici se pot aduce în discuție alte oferte din zonă cu ceea ce au în plus, acest fel de a pune problema va duce din partea proprietarului la dorința de a oferi ceva în plus pentru a putea finaliza tranzacția, o piesă de mobilier sau unul dintre aparatele electrocanice din locuință, care eventual au fost considerate de cumpărător „speciale”.

  1. S-au mai făcut oferte acestei proprietăți?

Agentul imobiliar care se ocupă de tranzacție cunoaște istoricul proprietății și vă poate oferi aceste amănunte. Ele vor ajuta pentru a se putea face o impresie despre proprietate și dacă prețul oferit poate fi menținut sau fluctuat, în funcție de numărul ofertelor și al refuzurilor pentru achiziționarea proprietății.

  1. De cât timp este listată pe piată această proprietate?

Aceste informatii le deține agentul imobiliar sau se poate întreba direct proprietarul, în măsura în care răspunsul acestuia va fi cel real. Este și acesta un amănunt relevant, deoarece cu cât proprietatea este de mai mut timp scoasă la vânzare, cu atât mai mult proprietarul va fi mai deschis la negocieri.

  1. Cum a evoluat prețul în toată această perioadă?

În funcție de felul în care a evoluat prețul, dacă a scăzut sau a rămas constant, negocierea se poate purta într-un fel sau altul.

Dacă între timp s-au adus îmbunătățiri locuinței sau prețul pieței s-a modificat, pot fi amănunte importante pentru felul în care va decurge tranzacția.

Pregătind din timp un set de întrebări, acestea pot fi de real ajutor în procesul negocierii și pot aduce calmul si relaxarea atât de necesare în timpul unei tranzacții imobiliare, stari care pot conduce la succesul tranzacției.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

mai, 2019
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031