"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Cum poți afla prețul corect al unei locuințe?

Piața imobiliară din țara noastră are o anumită dinamică, iar prețurile locuințelor reacționează la schimbările economice prin evoluții care, pe alocuri, pot fi peste nivelul pieței într-un anumit moment. Astfel, cumpărătorii de imobile sunt expuși riscului de a cumpăra o locuință la un preț mai mare decât media de pe piață. Așadar, în cazul în care intenționezi să-ți achiziționezi o casă în 2018, evaluează și compară prețul proprietății și cu alte oferte asemănătoare, astfel încât să poți determina dacă prețul afișat este cel corect sau nu. În articolul de azi voi vorbi despre cum poți afla prețul corect al unei locuințe.

Cum determini prețul corect?

Prețul corect pentru o locuință anume nu este la fel pentru oricine. Spre exemplu, în timp ce o familie de tineri aflați la început de drum pot să considere un apartament prea scump, un cuplu mai în vârstă cu o situație financiară stabilă care urmărește o anumită zonă sau etaj ar putea să considere prețul unul acceptabil, chiar dacă este peste nivelul pieței.

O metodă eficientă pentru a găsi prețul corect este o analiză amănunțită a ofertelor de pe piață la momentul actual. Fă-ți timp și vezi ofertele similare din zonele tale de interes, compară-le și fă o medie a prețurilor. De cele mai multe ori, diferențele de preț nu vor foarte mari, așa că vei putea avea o imagine clară astfel încât, în momentul în care apare un preț mai mare să știți exact cum să acționezi.

Calculul în funcție de metri pătrați

În momentul încare ai identificat prețul mediu de pe piață, fă un calcul și pentru preț mediu pe metrul pătrat, astfel încât să ai o imagine și mai detaliată. Urmărește site-urile cu anunțuri imobiliare pentru a afla prețul mediu pe metrul pătrat în orașul tău, astfel încât să ai un punct de referință în calculele tale. De exemplu, în Bacău, conform ultimelor date, prețul mediu pe metru pătrat este 750 de euro. Dacă depășește prea mult această referință ar trebui să tragă semnale de alarmă.

Prețul corect identificat este cel al pieței și s-ar putea să nu fie cel potrivit pentru tine. De aceea, va trebui să exersezi și arta negocierii înainte de a aborda proprietarul locuintei pentru a obține prețul cel mai bun pentru viitoarea ta casă.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

mai, 2019
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031