"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Avantajele şi dezavantajele locuințelor de la parter

 Marea majoritatea a persoanelor își fac o lista cu ceea ce-și doresc şi ceea ce nu- şi doresc de la viitoarea casă înainte de a începe procesul de achiziţie. De regulă, pe acesta listă sunt notate câteva criterii la care nu vrei să renunţi, spre exemplu bugetul maxim pe care doreşti să-l aloci pentru investitie, în timp ce faţă de altele aspecte suntem mai flexibili. Un astfel de exemplu este etajul la care se situează locuința. Dintre etajele la care se situează un imobil, cel mai controversat este parterul, de aceea în articolul de azi voi prezenta avantajele și dezavantajele locuințelor de la parter.

Grădină sau curte

Cel mai mare avantaj de a locui într-un imobil situat la parter, se leagă de posibilitatea de a avea o gradină sau spaţiu deschis chiar in fata apartamentului sau garsonierei. Familiile care au copii, caută un imobil situat la parter care are în față o grădina, deorece le oferă şansa de a-şi amenaja spatiul exterior, transformându-l, spre exemplu, într-un spaţiu de joacă pentru cei mici. De asemenea, persoanele în vârstă preferă parterul care include curte deoarece, reprezintă spaţiul ideal pentru o grădină cu flori sau legume.

Un alt avantaj al locuintelor de la parter il reprezintă zgomotul vecinilor

Dacă hotărâți să locuiți la parter, sunteți siguri că nu veți avea vecini dedesubt, deci nu va trebui să vă faceti griji că veti primi plângeri din partea vecinilor, în legătură cu păşitul zgomotos. Acest aspect este în special important dacă ai copii, care aleargă sau se joacă prin locuinţă.

În medie, apartamentele de la parter sunt mai ieftine cu 10%. 

Această modificare în preferintele clienților este justificată, în primul rand, de bugetul alocat achiziției. Spre deosebire de etajele intermediare, apartamentele de la parter și ultimul etaj sunt mai ieftine. În felul acesta, noii proprietari ai apartamentelor pot descoperi avantaje pe care nu le-ar avea la etajele superioare.

Dezavantajele locuințelor situate la parter

Senzația lipsei de intimitate

Dacă imobilul în care locuiți este îndreptat spre stradă, cu siguranţă că la parter veți simţi nevoia să aveti draperii sau jaluzele care să acopere ferestrele, din dorinţa de a avea mai multă intimitate. Acest lucru reduce mult lumina care intra în casă.

Temperaturi reduse pe timpul iernii

Iarna, este mai frig din cauza subsolului ducând la un consum mai mare de energie termică.

Gălăgia
Într-un bloc vechi,  chiar și cu o ușă modernă la intrare sau cu termopane, locatarii de la parter sunt supuși unui nivel crescut de zgomot.
Cei care intră și ies din bloc, oamenii din fața sau spatele blocului, mașinile din jur, toate acestea sunt surse de zgomot. Traficul mașinilor este resimțit mai puternic decat în cazul locatarilor de la etajele superioare.

 Tu ce parere ai despre locuințele de la parter? Lasă un comentariu și spune-mi părerea ta.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

iulie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Iun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031