"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Locuințele scoase la licitație. Riscurile acestor tipuri de tranzacții

Din ce în ce mai mulți români iau în calcul achiziționarea unei locuințe scoase la licitație. De cele mai multe ori, aceste proprietăți pot fi cumpărate cu un preț sub media pieței, ceea ce le face mai atractive.
Însă, astfel de tranzacții prezintă destul de multe riscuri, totodata au și particularități tehnice și legale specifice. Cu alte cuvinte, dacă decideți să luati în considerare și această variantă de achiziție, ar trebui să cunoașteti foarte bine riscurile la care vă supuneti.
Este important să actionați cu vigilență, chiar dacă prețul de achiziție al locuinței este sub cel al pieței, și locuința este foarte atractivă din această privință.
În primul rând trebuie să știți că astfel de locuințe nu pot fi vizionate, mai ales dacă proprietarii mai locuiesc în ele. Ajunși în situația în care locuința le-a fost scoasă la licitație, este puțin probabil să permită unui cumpărător potențial să vizioneze locuința. Așadar, veți achiziționa locuința fara sa o vizionati, fără să știti la ce vă puteți aștepta în cazul în care câștigati licitația și ajungeți într-un final să deveniți proprietar. Deși s-au înregistrat putine cazuri, riscul de a găsi locuința devastata este unul ridicat. Imobilul în cauză ar putea prezenta unele defecțiuni funcționale majore, să nu fie conectat la sursă de energie electrică sau gaz, ceea ce ar conduce la alocarea unui buget pentru renovare destul de consistent. De obicei, cumpărătorii care se orientează către astfel de variante de achiziții au nu sunt la prima achizitie și își iau în calcul un buget mai mare pentru renovări.
În al doilea rand, un risc mare este contestarea de către fostul proprietar a actului de adjudecare emis de către executorul judecătoresc. În cazul în care contestația este acceptată, cumpărătorului i se vor returna toate sumele achitate în vederea achiziției și veți fi dezamăgit ca după utilizarea multor resurse să nu cumpărați locuința dorită.
În final, o să amintesc despre problema finanțării unei astfel de achiziții. Băncile acordă credite pentru astfel de achiziții, doar că, din cauza formalităților s-ar putea să nu se încadreze în termenul de 30 de zile de la adjudecarea licitației pentru a vira banii, ceea ce înseamnă că se va anula vânzarea, vei pierde cauțiunea de 10% și se va organiza o altă licitație pornind de la un preț mai mic. Veți fi de asemenea obligați să plătiți diferența dintre prețul cu care ați câștigat licitația și prețul la care se va vinde ulterior.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

iulie, 2018
L Ma Mi J V S D
« Iun    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031