"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Top 5 cele mai scumpe case din lume

Situație economică generată de pandemie în numeroase state ale lumii, nu descurajează piaţa imobiliară de lux. Cei cu dare de mână şi resurse pe măsură au parte de o ofertă bogată de proprietăţi exclusiviste.

1. Palatul Buckingham – 2,9 miliarde de dolari

Palatul familiei regale nu este de vânzare, însă este cea mai scumpă casă din lume, cu o valoare de piață de aproape 3 miliarde de dolari. Situat în centrul Londrei, cu 775 de camere, 78 de băi, 92 de birouri și 19 scări (nu trepte), este rezidența oficială a monarhiei încă din 1973.

În termeni de mărime, palatul are aproximativ 830 de mii de metri pătrați, iar grădinile se întind pe vreo 16 hectare de teren.

Cu toate acestea, în ciuda mărimii impresionante și a titlului de cea mai scumpă casă din lume, nu este cel mai mare palat din lume.

2. Antilla – 1 miliard de dolari

A doua dintre cele mai scumpe case din lume este situată în Mumbai, India și costă aproximativ 1 miliard de dolari.

Designul a fost gândit și proprietatea a fost construită de firmele de arhitectură din Chicago, Perkins&Will și Hirsch Bender Associates.

Proprietatea a fost construită pentru Mukesh Ambani, președintele și directoul companiei Reliance Industries Limited, una din primele 500 companii din lume, deținută de cel mai bogat om din India.

Clădirea de 400 de mii de metri pătrați este poziționată în cartierul Cumballa Hill din Mumbai și numără 27 de etaje impresionante. De asemenea a fost construită ca să facă față unui cutremur cu magnitudinea de 8 grade pe scara Richter.

În interior vei găsi șase etaje devotate total garajelor de mașini, o stație service pentru mașini, un templu, o sală de teatru de 50 de locuri și 9 lifturi.

Proprietatea mai numără un centru spa, trei helipaduri, un salon, o sală de bal, un studio yoga, o cameră de înghețată și mai multe cinematografe.

Cu toate aceste lucruri în casă, proprietarul plătește lunar 600 de angajați.

3. Vila leopolda – 750 de milioane de dolari

Vila Ieopolda ste a treia cea mai scumpă casă din lume. Vila este deținută de Lily Safra, văduva bancherului libanezo-brazilian, Edmund Safra. Este situată în Alpii francezi, în regiunea Coastei de Azur și ocupă peste 20 de hectare de pământ.

Are 11 dormitoare, 14 băi, o seră comercială, un helipad, o bucătărie exterioară și una dintre cele mai frumoase piscine pe care le-ai văzut vreodată.

Proprietatea este faimoasă și pentru faptul că aici s-a filmat filmul lui Alfred Hitchcock, „To Catch a Thief” din 1951.

Numele provine de la proprietarul original, Regele Leopold al II-lea al Belgiei, însă designul ei a fost regândit în 1920 de către arhitectul american, Ogden Codman Jr.

4. Vila Les Cèdres – 450 de milioane de dolari

Această proprietate ce ocupă locul al patrulea între cele mai scumpe case din lume, este situată în Saint-Jean-Cap-Ferrat din Franța.

A fost construită pentru prima dată în 1830 și cumpărată de regele Leopold al II-lea al Belgiei în 1904.

În trecut a fost considerată drept cea mai scumpă proprietate din lume, iar asta se întâmpla nu mai devreme de anul 2017. De atunci, alte case au ocupat primele trei poziții în top.

Proprietatea se află pe o suprafață de aproximativ 15 hectare, iar numele ei derivă din multitudinea de cedri care se află în curte.

Doar casa are aproximativ 18 mii de metri păstrați și se laudă cu 14 dormitoare. Are o piscină olimpică și un grajd imens în care pot fi ținuți 30 de cai.

Înăuntru vei putea vedea candelabre de cristal, lambriuri aurite, picturi în ulei din secolul al XIX-lea și o bibliotecă cu panouri din lemn ce găzduiește peste 3000 de cărți.

5. Les Palais Bulles – 390 de milioane de dolari

Pe locul cinci se află Les palais Bulles pentru un preț de numai 390 de milioane de dolari. Această proprietate poreclită și „Palatul bulelor” a fost creată de arhitectul maghiar Antti Lovag și a fost construită între anii 1975 și 1989.

Porecla vine de la cele câteva încăperi rotunde care privesc peste Marea Mediteraneeană.

Inspirația lui Lovag pentru designul acestei proprietăți a fost luată din casele vechi din regiune; cu toate acestea, locuința aceasta a fost mult îmbunătățită cu accesorii de confort.

De exemplu, proprietatea are trei piscine, numeroase grădini și un amfiteatru de 500 de locuri construit pe terenurile deluroase.

Acest palat este azi deținut de Pierre Cardin, designerul de modă francez, de origine italiană.

Proprietatea este folosită în special ca destinație de vacanță pentru Pierre, dar și ca locație spectaculoasă pentru petreceri și evenimente, precum prezentarea colecțiilor Dior.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

iulie, 2021
L Ma Mi J V S D
« Iun    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031