"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Strategia de flipping houses in Romania

Termenul de flipping houses a apărut recent în vocabularul domeniului imobiliar din România, activitatea definită de această expresie se practică de foarte mulți ani în tara noastra. Strategia de flipping houses presupune achiziționarea de proprietăți și îmbunătățirea lor pentru a fi vândute ulterior la un preț mai mare decât cel de cumpărare, obținându-se astfel un profit. Pentru ca o casă să fie considerată un flip, trebuie cumpărată cu intenția de a fi revândută într-un timp scurt. Perioada dintre cumpărare și vânzare variază adesea de la câteva luni până la un an.

La ora actuală, există două tipuri diferite de flipping houses:

  1. Atunci când un investitor cumpără o proprietate căreia îi crește valoarea supunând-o unei serii de renovări și modernizări. După încheierea reparatiilor , investitorul va obține un profit din vânzarea locuintei pentru un preț considerabil mai mare decât cel de cumpărare.
  2. Atunci când un investitor cumpără o proprietate într-o zonă aflată în plină dezvoltare imobiliară. În această situație, proprietatea nu este neapărat supusă unor reparații sau îmbunătățiri. Ea este păstrată in portofoliu timp de câteva luni, până când prețurile proprietăților din cartier cresc. Așadar, profitul obținut din revânzare va fi unul ridicat.

Prima variantă este mai ușor de pus în aplicare, în special în cazul investitorilor care abia se familiarizează cu strategia de flipping houses. În continuare, vom vorbi despre profitabilitatea acestei activități, dar și despre pașii care trebuie urmați pentru a avea mai multe șanse de succes.

Chiar dacă poate suna ca fiind ceva nu foarte complicat, strategia de flipping houses nu este atât de simplă precum pare. Realist vorbind, cumpărarea și revânzarea unei case în scopul obținerii unui profit poate să se transforme fie într-o victorie frumoasă, fie într-un adevărat dezastru.

Dacă sunt urmati anumiți pasi, activitatea de flipping houses poate fi o investiție cu câștig imediat. Într-o scurtă perioadă de timp, poți face renovări inteligente și poți vinde proprietatea pentru mult mai mulți bani decât ai plătit când ai achiziționat-o.

Pe de altă parte, house flipping-ul poate merge într-o direcție greșită dacă nu este făcut cu atenție. Cu toții am auzit cel puțin o poveste în care ceea ce părea o investiție bună s-a dovedit a fi o casă cu o structura de rezistenta șubredă sau cu un acoperiș deteriorat. La urma urmei, un house flip poate la fel de bine să nu îți aducă niciun profit. Sau, mai rău, poți chiar să pierzi bani.

În concluzie, orice investiție trebuie făcută cu mare grijă, ținând cont de toate posibilele scenarii menționate mai sus. Un sfat obiectiv este acela de a-ți îndrepta atenția către casele vechi și cele vândute prin licitații publice, ca rezultat al executărilor silite. Aceste proprietăți se vând, de obicei, la prețuri sub media pieței, ceea ce îți dă ocazia să obții un profit generos în urma unei serii de renovări.

Care sunt pașii de urmat în strategia de flipping houses?

1. Familiarizează-te cu piața;

2. Stabilește un buget;

3. Investește în renovări și modernizări practice.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

februarie, 2021
L Ma Mi J V S D
« Ian    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728