"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Cum poți obține stilul Art Deco în interiorul casei tale

Stilul Art Deco reprezintă un răspuns la stilul Art Nouveau și la fenomenul modernismului si a luat naștere la începutul anilor 1900 și care a reușit, datorită eleganței și rafinamentului specific, să fie mult mai îndrăgit decât Art Nouveau.

Astfel, dacă dorești să admiri clădiri Art Deco ridicate la începutul anilor 1900, mergi în New York și admiră Empire State Building, Chrysler Building sau Rockefeller Building.

Cea mai impunătoare clădire Art Deco ridicată în România se află la Constanța și este reprezentată de Cazino.

Art Deco este un design atipic, ideal pentru persoanele nonconformiste, care ies ușor din zona lor de confort, pentru un strop de inventivitate și originalitate. Design-ul de interior Art Deco este întâlnit cu precădere în casele artiștilor sau ale celor care pun mare preț pe eleganța și pe lux, în toate aspectele vieții.

Caracterisiticile acestui stil sunt:
· Linii paralele
· Forme simplificate
· Curbe impresionante
· Forme geometrice
· Culori puternice
· Materiale moderne
· Suprafețe lucioase.

Adoptarea design-ului de interior Art Deco poate reprezenta o adevărată provocare, deoarece orice neatenție va îngreuna obținerea acestui stil complicat, dar extrem de râvnit în zilele noastre.

Ce trebuie să ai în vedere, atunci când vrei ca aspectul casei tale să fie unul Art Deco:

1. Pereți întunecați

Acest stil se bazează pe aspectul dramatic, motiv pentru care este indicat să folosești culori închise pentru zidurile camerelor. Poți opta pentru nuanțe de bleumarin, maro, verde închis sau chiar negru, dacă îți dorești un impact vizual de senzație.

2. Mobilier excentric

Mobilierul caracteristic stilului Art Deco trebuie să fie încărcat cu detalii uimitoare, care să reușească să facă diferența dintre minimalism și acest stil extravagant. Astfel, mobilierul trebuie să fie excentric, ieșit din tipare, realizat cu multă imaginație și creativitate.

În ceea ce privește piesele de mobilier, acestea trebuie să conțină curbe exagerate, dar margini foarte drepte. Astfel, mobilierul Art Deco este definit de formele simplificate, dar totodată geometrice, imposibil de trecut cu vederea.

3. Metale peste tot

Câteva materiale sunt folosite la intensitate maximă în stilul Art Deco, motiv pentru care și tu trebuie să le folosești. Designerii din acea perioadă erau atât de încântați de materialele metalice, încât au încercat să le folosească în orice colț al caselor.

Dacă dorești să obții această amenajare în locuinta ta, trebuie să achiziționezi elemente de decor din metal. Aceste pot fi atât veioze și lustre, cât și scaune, cadrul pentru piesele de mobilier sau obiecte decorative.

În încheiere, iată trucurile de care trebuie să ții cont dacă îți dorești un Art Deco interior ca la carte:

– Folosește tablouri de artă

Expunerea unor obiecte de artă va face casa să arate de vis, precum în filmele consacrate in care acest decor poate fi observat.

– Opteaza pentru oglinzi imense

Stilul Art Deco interior pune mare accent pe folosirea oglinzilor. Sunt preferate oglinzile în mărimi exagerate, pentru a scoate din anonimat orice încăpere lipsită de originalitate.

– Creaza contrast de culori

Încearcă să creezi un contrast între culorile reci și cele calde și vei vedea că încăperile locuinței vor căpăta un aspect greu de trecut cu vederea.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

octombrie, 2020
L Ma Mi J V S D
« Sep    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031