"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Schimbari si scumpiri cu privire la asigurarea obligatorie a locuintelor in 2019

Politele obligatorii pentru locuinte se vor scumpi, dar vor include si riscurile legate de furtuni, pe langa cele de cutremur, inundatii si alunecari de teren.

Am analizat informatii din diverse studii, cel mai important document fiind citat de Profit.ro,unde se precizeaza ca toate locuintele din Romania trebuie sa fie asigurate indiferent daca sunt sau nu folosite in acest scop.

“La aproape zece ani de la emiterea Legii 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor, trebuie spus ca dificultatile cu care se confrunta actualul sistem de asigurari obligatorii de locuinte sunt extrem de complexe, fiind generate in principal de nivelul redus de acceptare in randul populatiei, gradul de acoperire situandu-se sub 20% din totalul fondului locativ, ceea ce a generat necesitatea gasirii unor solutii pe termen scurt, mediu si lung pentru asigurarea sustenabilitatii sistemului in conditiile actualului nivel al primei de asigurare stabilit de catre legiuitor, nivel al primei ce a fost anterior calculat pe baza unui grad de cuprindere in asigurare de 100%.

Important de precizat este ca aparitia tot mai frecventa a unor dezastre naturale ca urmare a furtunilor si tomadelor a scos la iveala vulnerabilitatile si ineficienta sistemului de prevenire si protectie a populatiei in cazul unor calamitat de acest fel”, este argumentul avansat.

Nu se vor da amenzi

Acelasi act normativ mai prevede insa ca proprietarii de locuinte din tara noastra care nu-si asigura casele nu vor mai fi amendati.

Conform proiectului, s-ar permite incheierea contractului PAD in acelasi contract cu alte asigurari facultative emise de alti asiguratori in sistem de coasigurare.

“In acest fel, modificarile vin in intampinarea implementarii noilor prevederi ale Directivei UE 2016/97 a Parlamentului European si a Consiliului din 20 ianuarie 2016 privind distributia de asigurari transpuse in legislatia nationala prin Legea 236/2018 privind distributia de asigurari, facilitandu-se accesul clientilor/contractantilor si potentiatilor clienti/contractanti la produse de asigurare care sa corespunda cel mai bine cerintelor si nevoilor acestora.

De asemenea, se sustine si accesul facil la produse de asigurare intrucat nu sunt crescute in mod artificial numarul documentelor necesare a fi prezentate potentialilor clienti inainte de incheierea contractului de asigurare”, se arata in acelasi document.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

mai, 2020
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031