"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Iti permiti sa cumperi o casa noua si sa inchiriezi vechea locuinta? – partea a doua

Mergi inainte cu decizia

La fel ca cineva care ar cumpara si ar vinde in acelasi timp, si cel care pastreaza casa pentru a o oferi spre inchiriere, ar trebui sa se pregatească pentru stres. Timpul este pretios si nimanui nu ii este convenabil sa aiba doua credite ipotecare pentru mult timp.

Spre deosebire de cumparatori – care pot face achizitii si oferte știind ca nu e necesar sa se mute in timp de doua-trei luni – chiriasii cauta locuinta, in general cu cateva saptamani inainte de a se muta.

Odata ce noua ta casa este sub contract si ai indepartat toate necunoscutele, este timpul pentru a introduce vechea locuinta pe piata de inchiriere . E mai bine pentru a arăta casa cu mobila decât gol. Daca esti pregatit pentru administrare, prezinta casa pentru inchiriat timp de cateva saptamani pana cand vei alege un chirias.

Alege-ti chiriasul potrivit

A deveni proprietar inseamna demararea unei afaceri si in acelasi timp responsabilitate. Chiriasul iti va deveni client și e bine sa ai un client bun cu care sa stabilesti o relatie de comunicare buna​​. Este mai confortabil cu un chirias agreabil, de incredere care sa plateasca o chirie un pic mai mica decat valoarea medie de pe piata decat un chirias capricios care sa plateasca chiria corecta. Cu siguranta iti doresti un chiriaș care intentioneaza sa ramana o perioada indelungata, de aceea asigura-te ca ai ales persoana potrivita.

Obtine un ajutor din exterior

Daca nu intentionezi sa ramai in zona in care se afla proprietatea pe care ai decis sa o inchiriezi, ia în considerare angajarea unei persoane (un manager) care sa se ocupe de administrarea proprietatii inchiriate. El se va ocupa de plangerile venite din partea chiriasului sau de eventualele reparatii, va colecta chiria lunara si va aplica termenii contractului de inchiriere de cate ori este necesar.

Fii la curent cu taxele

Detinerea unei proprietati imobiliare ca o investitie aduce cu sine o serie de taxe fiscale. Este foarte important sa retii urmatoarele:

  • venitul obtinut din inchiriere este taxabil;
  • imbunatatirile si reparatiile au consecinte fiscale;

Sa detii proprietati nu este usor si nu este pentru toata lumea. Cand efectuezi orice tranzactie imobiliara, nu te grabi, informeaza-te si afla cat mai multe despre piata imobiliara.

Tu iti permiti sa cumperi o casa noua si sa inchiriezi vechea locuinta? Spune-mi parerea ta vizavi de sfaturile prezentate in cadrul acestui articol.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

februarie, 2021
L Ma Mi J V S D
« Ian    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728