"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Incepe scoala: inchiriem sau cumparam?

Ne despart câteva zile de luna septembrie, dar a și început „vânătoarea” celor mai bune chirii din Bacau. Este bine știut și ușor de observat faptul că prețurile chiriilor în Bacau sunt comparabile sau chiar mai mari decât cele din orasele mai mari din tara. Cei mai mulți clienți care apelează la serviciile agențiilor imobiliare in aceasta perioada sunt elevii studenții care vin din orasele si satele din jur, cât și din afara tarii pentru a studia în resedinta de judet.

Fie că sunt grijulii sau că amână până în ultimul moment, elevii si studenții vor căuta chirii cât mai accesibile, în zone cât mai centrale și cât se poate de ieftine, după cum solicită telefonic cei mai mulți. Gasim usor astfel de chirii?

Mai întâi de toate, trebuie luat în calcul zona dorita. Narcisa și Ura sunt în continuare cele mai accesibile zone ca preț pentru studenți, media unei chirii pentru un apartament cu două camere decomandate fiind în jur de 170-200 de euro pe lună. Pentru zone precum Orizont, Tic -Tac, Bistrita Lac, centru- zone preferate de către studenți pentru proximitatea față de Universitatea Alecsandri sau George Bacovia, Centrul orașului, piata centrala sau piata sud, liceele din centru și alte puncte de interes, prețurile sunt între 200-260 de euro pentru același tip de apartament.

Consultantii imobiliari spun că sunt două explicații pentru fenomenul de creștere al chiriilor.

În primul rând, este vorba despre studenții care nu se simt confortabil să negocieze prețul chiriei, din frica de a nu ramane fara chirie, fiind dispuși să dea cât cere proprietarul, astfel fenomenul de creștere a prețurilor este întreținut.

În al doilea rând, pentru că orașul crește economic și demografic, dar nu și geografic, apartamentele au ajuns să fie o resursă limitată în Bacau, ceea ce permite proprietarilor să mărească prețurile de la un sezon la altul. În ultimii 5 ani au crescut chiriile cu cel puțin 8% pe an.

Este justificat prețul chiriilor din Bacau?

Diversitatea specializărilor oferite de facultăți, calitatea învățământului, calitatea nivelului de trai și posibilitatea găsirii unui loc de muncă după absolvirea studiilor atrage studenții si elevii în Bacau.

Având în vedere aceasta analiză, cum ar fi mai potrivit să procedăm? Oare nu ar fi mai bine ca cei care au posibilitatea să achiziționeze o proprietate să o facă? Bineînțeles, un credit pentru cei care au un loc de munca in paralel sau ajutorul părinților ar fi sursa principala. Această alegere este cea mai potrivită dacă ne gândim la o investiție a banilor pe termen lung.

Achiziția unei locuinte nu doar că înseamna economie in ce priveste costul chiriei pe tot parcursul facultatii, ci și o investiție dacă proprietatea cumparata este una foarte bine aleasă. Dacă nu există o analiză specializată de piață, o alegere corecta poate fi o pierdere, așa că indicat ar fi sa apelati la sfaturile unui agent imobiliar profesionist.

In final, vă așteptăm să apelați cu încredere la serviciile agentiei Ava Imob pentru ca ne dorim ca achizițiile dumneavoastră să fie o investiție profitabilă!

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

iulie, 2020
L Ma Mi J V S D
« Iun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031