Idei pentru amenajarea balconului
Foarte mulți dintre noi locuim la bloc, așa că locul de relaxare cu verdeață încercăm să ni-l amenajăm și pe balcon. Pentru după-amiezile călduroase de vara, dar şi pentru dimineţile mai ploioase este plăcut să ai un spaţiu afară unde să te poţi relaxa stând la aer pentru a admira priveliştea, a bea cafeaua sau a citi ziarul în linişte. Cum amenajezi un balcon?
Acest lucru îl vei face în funcţie de spaţiul disponibil şi de scopul pentru care vrei să îl amenajezi. Balconul poate fi spațiul unde îţi chemi amicii pentru o răcoritoare sau poate fi colţul tău de meditaţie. Dacă ai suficient spaţiu, balconul poate avea şi el mai multe întrebuinţări.
Balconele apartamentelor de bloc au suprafețe mici și fiecare centimetru contează, iar amenajarea lor impune mai multa atenție și creativitate decât în cazul altor spații.
Dacă vrei o schimbare de decor și ai ales sa îți amenajezi balconul, te poti ghida după următoarele aspecte. Care este rolul balconului? Va fi un spatiu de depozitare, de relaxare? Ce stil de amenajare te reprezintă sau ce stil a fost adoptat în amenajarea locuinței? Balconul reprezintă o extindere a livingului sau un spațiu distinct? Acestea sunt aspecte esențiale pe care este necesar să le iei în calcul atunci când concepi planul de amenajare al balconului. Altfel, riști să creezi o amenajare care să nu servească pe deplin nevoilor tale.
În privința mobilierului, nu te opri doar la măsuță și scaune. Poți improviza etajere și rafturi din cutii de lemn, poți adapta o ladă de depozitare pentru a o transforma în loc de ședere sau poți alege tabureți cu capac pentru a mai avea și loc de obiecte la interior. Totodată, poți bricola o structură sau mic mobilier conform nevoilor tale.
Folosește spațiile verticale. Când îți amenajezi zonele pe verticală vei obține mai mult spațiu pe centrul balconului, deci vei avea loc și de suportul de haine ori pentru jucăriile copilului. este necesar ca ghivecele să aibă măști pentru ca apa să nu se scurgă pe perete. Toate aceste elementele ți le poate face un tâmplar bun, dar poți lua în calcul și prinderile ghivecelor cu flori.
Folosește suporturi de plante supendate, care au un impact vizual foarte mare atât din exterior, cât și de la interior. Astfel zona ferestrei devine colorată, iar avantajul este că spațiul de dedesubt râmâne liber. În funcție de mărimea spațiului și de modul cum e realizat – închis sau deschis, poate fi folosit ori pentru depozitare, fori pentru crearea unui loc de luat masa ori pur și simplu pentru o oază de relaxare.
Tu cum ai ales în aceasta vară să îți amenajazi balconul?