"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Idei amenajări apartamente în 2021

Dacă tocmai te-ai mutat într-un apartament nou sau ești în proces de renovare, orice proiect de amenajare interioară pornește de la un plan.

Mai întâi, îți recomand să faci o căutare online ca să faci cunoștință cu zecile de posibilități de design interior – ai la dispoziție numeroase surse online cum ar fi Pinterest sau Instagram unde poți să găsești poze cu apartamente care te vor aduce cu un pas mai aproape de casa ta de vis.

De îndată ce ai o idee clară despre planul de amenajare interioară e timpul pentru schițe și măsurători. Înainte să începi procesul de design, măsoară lungimea, lățimea și înălțimea fiecărei încăperi. Acest pas te va ajuta să alegi piesele de mobilier potrivite, întrucât este esențial ca dimensiunile și forma mobilei să se încadreze armonios în ansamblul camerei pe care o amenajezi: o canapea prea amplă va încărca exagerat atmosfera unei sufragerii mici, în timp ce scaune prea delicate se vor pierde într-un living spațios.

În afară de măsurători și mobilă, iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont pentru a-ți transforma apartamentul în casa visurilor tale:

Decide stilul de amenajare în care vrei să-ți amenajezi apartamentul

Când vine vorba despre amenajarea apartamentului este bine să-ți formulezi încă de la început o idee despre cum ai vrea să arate. Printre principalele stiluri de amenajare ale unui apartament se numără:

1. Stilul modern

Acest stil este caracterizat de linii drepte și forme cât mai clare, suprafețe plane și lipsa detaliilor sculptate în relief. Acest stil de amenajare presupune ținerea elementelor decorative la minimum.

2. Stilul vintage

Este folosit în amenajarea apartamentelor amintește de nostalgia secolului trecut. Acesta e definit de culori calde sau pastelate, mobilier tapițat cu forme arcuite, accente decorative, imprimeuri florale – toate detalii care învăluie fiecare cameră în eleganță, rafinament, romanticism.

3.Stilul minimalist

Acest stil  implică folosirea a cât mai puține culori, linii și forme. Cunoscut și sub numele de “arta ABC”, acest curent pune accentul pe funcționalitate și e definit de simplitate, atât în alegerea mobilei cât și elementelor decorative.

4. Stilul clasic

este un stil atemporal, elegant, ce trezește sentimente de familiaritate și armonie. De la finisaje la mobilier și accesorii, stilul clasic e caracterizat de numeroase detalii ornamentale, ceea ce îl face mai degrabă potrivit pentru apartamentele mari. Piesele de mobilier sunt impresionante, ample, cu greutate vizuală, iar în aranjarea lor se pune accentul pe simetrie și echilibru. Obiectele de decor, cum sunt tablourile, sfeșnicele, sculpturile, vazele sunt esențiale pentru amenajarea în stil clasic.

5. Stilul rustic

Acesta ne amintește de natură, de copilărie, de viața la țară. Definit de căldură și farmec, un apartament rustic e aproape ca o evadare într-o căsuță de la poalele muntelui unde timpul parcă se oprește în loc. Principalul material în amenajare e lemnul, însoțit din elemente din piatră sau fier forjat, iar paleta cromatică e în general una naturală și caldă cu nuanțe precum alb, maro, bej, gri deschis.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

mai, 2021
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31