"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Idei amenajare livinguri moderne cu semineu

  • Ai vrea să alegi  ca piesa centrală in livingul tau un șemineu? Acesta ofera caldura – la propriu si la figurat – fiind o sursa termica veridica, reprezinta un obiect de design interior, indiferent de stilul caminului tau: clasic, elegant, modern sau rustic, chiar vintage.

Cand amenajam o sufragerie, de cele mai multe ori ne gandim la canapea, la culoarea tapetului din spatele acesteia, la masuta de cafea sau alte detalii de nuanta sau de decor din aceasta incapere in care petrecem mare parte a timpului nostru de acasa.

De ce nu un semineu pe lemnesau electric ca piesa centrala in livingul tau? Ofera caldura – la propriu si la figurat – fiind o sursa termica veridica, reprezinta un obiect de design interior, indiferent de stilul caminului tau: clasic, elegant, modern sau rustic, chiar vintage.

In articolul de azi am ales cateva categorii de seminee ce ilustreaza modele de diverse stiluri, dimensiuni si gusturi, care sa iti deschida apetitul spre un astfel de dispozitiv termic de incalzire estetic.

După tipul de combustibil folosit, se pot monta următoarele modele de șeminee:

  • Șemineul cu alimentare electrică, cel mai eficient fiind modelul în infraroșu, care dă caldură suficientă fără dezavantajele utilizării combustibililor tradiționali. Un alt avantaj este că acest sistem nu are nevoie de ventilație, fiind mai ușor de instalat și cu cheltuieli mai mici. Întreținerea este de asemenea mai ușoară. Pe de altă parte acesta nu este considerat un șemineu propriu zis, deoarece lipsa efectivă a focului îl scoate practic din categoria șemineelor clasice.
  • Șemineul cu alimentare pe gaz este o soluție eficientă care poate utiliza instalația de gaze existentă, la care însă trebuie să fie racordat. Variantele cu ventilație au nevoie de un horn. Alternativa este o țeavă de evacuare, care va trebui cumva mascată pentru că altfel poate strica amenajarea dintr-un living modern cu șemineu. 
  • Șemineul cu combustibil lichid, bioetanol, este un model care nu emană fum, deși flacăra este reală, nu are nevoie de tubulatură de evacuare și este ușor de instalat, însă are o eficiență scăzută, întrucât încălzirea camerei este dificil de realizat. De aceea, acesta are un rol, în principal, decorativ.
  • Șemineul cu combustibil solid este șemineul clasic, tradițional. Avantajul este că acest model încălzește bine locuința și oferă condițiile cele mai bune pentru un adevarat șemineu. Mirosul de fum este autentic și trebuie găsită o soluție pentru evacuare. Montajul și mentenanța sunt mai costisitoare și este nevoie de un spațiu de depozitare pentru lemne.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

mai, 2021
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31