"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Este luna decembrie perfectă pentru o achiziție imobiliară?

În general, prima lună de iarnă este considerată a fi una de relaxare din mai multe puncte de vedere, inclusiv în ceea ce privește piața imobiliară.

Însă, asta nu înseamnă că nu este momentul să faci o achiziție imobiliară. S-ar putea să fie mai complicat cu îndeplinirea formalităților presupuse de această acțiune, dar poți negocia condițiile vânzării cu proprietarul, poți achita avansul, pentru ca în ianuarie să definitivezi actele.

Cumpărarea unei locuințe în preajma sărbătorilor de iarnă nu este o acțiune comună, dar poate funcționa foarte bine în beneficiul celui care va face achiziția și deopotrivă a vânzătorului. Câteva dintre sfaturile pe care ți le prezint în cuprinsul articolului de azi și care ar trebui să te convingă să cumperi în luna cea mai aglomerată din an ar fi:

  1. Vânzători mai motivați

    Mai ales dacă au proprietatea promovată de multă vreme. În plus mai pot interveni și o serie de alte motive pentru care vânzătorii sunt presați să încheie tranzacția în luna decembrie. Poate fi vorba de o mutare a locului de muncă în alt oraș sau în altă țară, o problemă financiară sau alte motive care îi face foarte disponibili la negociere.

  2. Prețuri avantajoase

    În luna decembrie, piața imobiliară suferă o stagnare a tranzacțiilor, ceea ce determină și o scădere a prețurilor. Vânzătorii de locuințe care se grăbesc ar putea să ofere chiar reduceri semnificative, așa că, ai putea găsi o ofertă foarte convenabilă.

  3. .Disponibilitate imediată

    Dacă vânzătorul este condiționat de anumite aspecte (financiare sau personale), va elibera imediat locuința, dacă nu a făcut-o deja înaintea vânzării, așa că, dacă negociere termenilor tranzacției merg bine s-ar putea să întâmpini anul 2019 într-un nou cămin.

O aspect important și pe care trebuie să il aveți în vedere  este disponibilitatea unei echipe pentru eventualele renovări în noua locuinâă. Totuși, având în vedere că este un sezon aproape mort pentru construcții s-ar putea să găsești o echipă care va accepta proiectul tău. Mai mult, se poate să îți ofere un preț și un termen de execuție strâns pentru a-și încasa și ei banii înainte de sărbători.

În momentul în care oferta este „strânsă cu ușa”, cererea beneficiază de avantaje. Aceasta este regula generală, iar tranzacțiile imobiliare din Bacău nu fac excepție.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

iunie, 2019
L Ma Mi J V S D
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930