"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Cum să construiești legal un balcon la parter?

Balconul înseamnă câţiva metri în plus ce pot fi utilizaţi în diverse moduri: fie poate prelungi una dintre camere, fie se poate transforma în bucătărie, sau pur şi simplu poate fi folosit pentru depozitarea anumitor obiecte. Dacă vă aflaţi într-una din situaţiile de mai sus, sau pur şi simplu v-aţi săturat de uscat rufele în casă, in articolul de azi veți afla cum puteţi construi legal un balcon la parter.

Pentru început, trebuie să ții cont de un aspect foarte important. Balcoanele pot fi construite doar sub cele existente la etajele superioară, și fără a depăși perimetrul acestora. Practic legal, nu ar trebui să existe nici legăturile pe care unii proprietari aleg să și le facă între două balcoane, creând astfel o punte înafara perimetrelor de deasupra.

Construcția unui balcon se realizează în baza unei autorizații de construire, eliberată de serviciile abilitate din cadrul primăriilor locale. 

Dar la fel de important este și acordul Asociației de proprietari, semnătura și acordul Președintelui, cât și acordul unanim al tuturor locatarilor. Și asta din cauza modicarii cotei-părți indivize pe care o are fiecare dintre locatari pe terenul din jurul blocului.

Tot datorită acestei modificări este necesar să vă adresați și Serviciului de Cadastru, Date Urbane și Fond Funciar, din cadrul Primăriei locale, pentru a vă rezerva o cotă indiviză din acest teren.

O altă autoritate care va trebui să evalueze posibilitatea construcției, este Inspectoratul în Construcții, deoarece construcția unui balcon reprezintă o intervenție la o construcție deja existența.

Revenind la autorizația de construire, primul pas în alcătuirea documentației, îl reprezintă eliberarea certificatlui de urbanism, iar acesta se eliberează de primăria pe rază căreia se află imobilul.

Odată emis certificatul de urbanism sunt necesare avizele furnizorilor de utilități în vederea intocmii expertizei tehnice. Aceste avize atestă faptul că sub balconul care urmează să îl construiți nu sunt rețelele ale furnizorilor cărora să le puteți cauza daune în timpul lucrărilor, sau care să va pună în dificultate în cazul unor avarii care presupun lucrul sub balconul ce urmează a fi construit.

Un alt aviz că să construiești legal un balcon la parter, este din partea Serviciului GIS-Cadastru, în care să se facă referire la categoria terenului viitoarei construcții, dacă este sau nu spațiu verde și dacă este construibil.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031