"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Chiria poate fi o alternativă mai bună decât achiziția unei locuințe

În unele cazuri, închirierea unei locuințe este o alternativă mai potrivită decât achiziția, mai ales dacă această achiziție presupune accesarea unui credit bancar pe o perioadă de 20-30 de ani. Mai ales tinerii, la început de carieră, ar trebui să fie precauți în legătură cu investițiile imobiliare. Parcursul lor profesional poate oricând să se schimbe și să presupună mutarea în alt oraș sau chiar sa ramână fara job o perioada, condiții în care plata ratei lunare pentru locuința achiziționată ar putea să devină o povară.

Cel mai mare avantaj al chiriei este flexibilitatea. Oricând, se poate renunța la locuința închiriata, în condițiile în care apare o alternativă profesională mai bună într-o altă localitate sau chiar o majorare salarială. Așadar, primul pas locativ ar trebui să fie chiria, după care, în momentul în care profesional lucrurile se stabilizează și există un venit lunar care să asigure cheltuielile și un confort să intervină și accesarea unui credit imobiliar în vederea achiziției unei locuințe proprii. Flexibilitatea intervine și la nivelul costurilor, chiria putând fi aleasă în funcție de venit. Astfel, la început de carieră când veniturile sunt mai mici puteți închiria o locuință mai mică, iar pe măsură ce posibilitățile financiare cresc, poate crește, proporțional și gradul de confort și vă puteți permite o chirie mai bună.

Un alt avantaj al închirierii unei locuințe este împărțirea chiriei cu unul sau mai mulți colegi de apartament, ceea ce înseamnă o cheltuiala lunară mai mică. Nu doar chiria se împarte între toți colegii, ci și celelalte cheltuieli cu întreținerea și utilitățile. O astfel de alternativă locativă poate favoriza și economisirea pentru cumpărarea mai târziu a unei case.

Chiria este o alternativă convenabilă pe termen scurt și mediu pentru tinerii care își încep viața profesională dar și pentru studenți. La un moment dat, când situația profesională și financiară se stabilizează și veniturile sunt constante, achiziția unei locuințe proprii ar trebui luată în considerare din ce în ce mai serios.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

septembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930