Investițiile în proprietăți imobiliare urmăresc alte principii decât cele folosite la alegerea unei locuințe pentru uz personal și, ca în orice afacere, trebuie avut în vedere ce urmărești prin acea achiziție. Printr-o investitie imobiliară reprezentată de achiziția unui imobil destinat închirierii puteți avea un randament până în 10 % pe an, rareori chiar și mai mare, mult peste depozitele bancare, însă trebuie ținut cont de câteva aspecte esențiale. În articolul de azi vă prezint 5 pasi în achiziționarea unei proprietăți ca investiție pentru închirierea ulterioară a proprietății.

1. Stabilirea unui buget

Investiția într-un imobil pentru închiriere înseamnă mai mult decât cumpărarea unui imobil. La prețul de cumpărare se adaugă bani și pentru mobilarea lui (70-80% din chiriasii preferă locuințele mobilate, mai ales tinerii sau studenții). De asemenea, când vă faceți socoteala pentru recuperarea investitiei, că aveți de achitat și impozite anuale pe proprietate și pe venituri, eventuale costuri de întreținere cât timp apartamentul nu este închiriat.

În perioadele de criză, prețurile sunt mai scăzute, însă și veniturile sunt mai mici, automat chiriile vor fi mai reduse, asa că trebuie bine evaluat raportul între preț și venitul obținut din închiriere.