"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

3 detalii de urmarit la vizionarea unei locuinte

La achiziționarea unei locuințe sunt necesari de parcurs câtiva pasi.

Pentru inceput, elementul decisiv care te va ajuta să devii proprietarul apartamentului sau al casei mult visate este vizionarea. Scopul vizionării este dublu:

  • identificarea aspectelor favorabile,
  • dar și a dezavantajelor achizitei imobilului respectiv.

În funcție de avantajele pe care le prezintă locuinta, dar și de problemele care necesită a fi soluționate se va trece la negocierea prețului final. Dacă ești în postura de cumpărător,concentreaza-ti atentia în timpul vizionării. Aprecierea corectă a locuinței este mijlocul prin care poți preveni surprize mai puțin placute după semnarea contractului de vânzare-cumpărare.

1. Zona potrivită

Printre primele criterii pe care le setezi atunci când cauți o locuință este zona. Acest detaliu nu este deloc de neglijat. In primul rând, zona trebuie să satisfacă necesitățile tale: acces la transport, distanța până la locul de muncă, existența unei școli sau grădinițe, dacă ai copii. Alege zona în funcție de ceea ce este prioritar pentru tine, ca ulterior să nu te pomenești cu regrete. Tot la punctul respectiv, este recomandat să analizezi dacă nu e prea multă gălăgie în zonă, sau poate ți-ai dori apropierea de un parc. Încă ceva, dacă intenționezi să cumperi un apartament în Bacău sau în alt oraș, nu uita că și prețurile variază în funcție de zona.

2. Poziţionarea locuintei

Două elemente îți solicită atenția la acest punct. 1 – palierul, 2 – poziția și orientarea apartamentului. Observă cât este de îngrijit palierul, de asemenea, cu puțin noroc, ai putea determina dacă sunt gălăgioși sau nu vecinii, pentru ca mai târziu muzica unui vecin meloman sau animalele galagioase să nu îți dea bătăi de cap. Cel de-al doilea detaliu, adică partea înspre care dau ferestrele în raport cu soarele, poate fi apreciată la discreția ta. Apartamentul va fi luminos și călduros, în cazul în care ferestrele dau spre sud, iar în cazul în care acestea ies spre nord, locuința va fi mai răcoroasă.

3. Verifică actele de proprietate

Pentru siguranța ta în calitate de cumpărător, solicită proprietarului actele de proprietate. Aceasta ar fi garanția că persoana în cauză are dreptul de a realiza tranzacția de vânzare a bunului imobil.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

noiembrie, 2019
L Ma Mi J V S D
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930