"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

2 strategii de investitii in imobiliare

In continuarea articolul ”O investitie este, o investitie”, iti voi prezenta 2 strategii de investitii in imobiliare.

Prima strategie ”a cumpara si a detine” este foarte frecvent utilizata de cei mai multi investitori imobiliari. Aceasta metoda presupune mai intai cumpararea unei proprietati (apartament, garsoniera, casa, spatiu comercial) si mai apoi inchirierea acestei proprietati pe o perioada de timp indelungata. Aceasta strategie urmareste sa creeze beneficii materiale, in special amortizarea investitiei initiale, prin inchirierea proprietatii. Un avantaj major al acestei strategii este faptul ca poti pastra proprietatea mult timp pana cand pretul ei pe piata imobiliara va creste si o vei putea vinde obtinand un castig semnificativ. Putem spune ca piata din Romania, mai ales in orasele cu peste 150.000 locuitori merita sa faci asemenea investitii, deoarece preturile imobilelor sunt foarte accesibile in acest moment.

Un aspect foarte important si care trebuie retinut de un investitor nou in imobiliare este evaluarea corecta a oportunitatilor si a ofertelor. Greseala cea mai des facuta de investitorii noi este aceea de cumpara proprietati ieftine, pentru ca nu reusesc sa evalueze proprietatea. Alte greseli facute de incepatori sunt: estimarea gresita a cheltuielilor, alegerea gresita a chiriasilor şi incapacitatea de a gestiona problemele în mod corespunzător. Aceste greseli pot fi evitate, dacă un investitor nou s-ar documenta si ar  invata cat mai multe despre domeniul imobiliar, inainte de a face o prima investitie. Sa intri intr-o afacere fara educatia corespunzatoare poate fi extrem de costisitor din punct de vedere financiar si covarsitor din punct de vedere emotional, iar un exemplu foarte bun pentru noi pot fi investitorii din perioada 2006-2008 in Romania. Acestia au sperat ca vor realiza castiguri foarte mari intr-un timp  scurt, insa piata si lipsa informatiilor nu i-a ajutat.

Pentru a aplica in mod eficient strategia de cumparare si retinere, un investitor incepator ar trebui sa invete cum sa identifice corect cresterile si descresterile, de pe piata in care se afla proprietatea de care este interesat. In momentul cand percepe piata si proprietatile de care este interesat a fi la un punct scăzut (prețuri scăzute si putine proprietati la vanzare), atunci trebuie sa investeasca si  sa inceapa sa cumpere proprietati.

În cazul în care piata devine supra-saturata, un investitor care va aplica strategia mai sus mentionata, va inceta sa cumpere proprietati, pana cand preturile vor fi accesibile. În timpul acestor perioade, investitorul poate vinde sau poate pastra proprietatile sale.

In concluzie, exista destul de multe oportunitati si oferte pe piata imobiliara. Daca esti capabil sa evaluezi corect ofertele, sa gasesti chiriasi cumsecade si sa gestionezi situatiile neprevazute in mod corespunzator, poti avea succes in investitiile tale imobiliare.

A doua strategie, denumita de specialisti comert cu bunuri imobiliare, presupune gasirea unor oferte imobiliare foarte bune, intocmirea unui contract pentru a obtine oferta si intr-un final vanzarea acestei oferte unui alt investitor interesat. De fapt, un astfel de investitor cauta ofertele cele mai bune, le pune sub contract si apoi le vinde mai departe unui client interesat, pe baza unei taxe.

Cei mai multi dintre investitorii in imobiliare aleg sa aplice aceasta metoda, deoarece este usor de aplicat si presupune costuri reduse pentru inceput. Pentru ca proprietatea nu este detinuta de catre investitor, nu exista nici costuri suplimentare, taxe de imprumut, chiriasi, banci.

Investitorii imobiliari care aplica aceasta strategie trebuie in permanenta sa caute cele mai bune oferte de pe piata pentru a detine o lista cu proprietatile cele mai bune si pentru a le putea vinde mai departe altor investitori interesati. Totusi, pentru a obtine in mod constant oferte cele mai bune de pe piata,  trebuie sa aplici o serie de metode de marketing, pe care ti le voi prezenta intr-unul dintre articolele viitoare.

Desi este foarte utilizata si promovata ca o strategie pe care orice investitor in imobiliare o poate aplica, acesta presupune resurse financiare pentru a cunoaste piata imobiliara, pentru a invata sa evaluezi corect ofertele de pe piata si pentru a obtine cele mai bune proprietati, pe care lei vei putea vinde mai departe.

Daca vrei sa investesti in imobiliare si nu ai suficiente informatii pentru a face acest lucru, te pot ajuta cu sfaturi  si de asemenea, te pot ghida in procesul de gasire a celor mai bune oferte de pe piata.

Iata doua metode pe care tu le poti aplica in momentul in care vei decide sa investesti in imobiliare.

 

2 Responses to “2 strategii de investitii in imobiliare”

  • Salut,

    Sunt interesat sa investesc in imobiliare, dar inainte as vrea sa invat cat mai multe despre acest domeniu. Ma poti ajuta cu unele sfaturi in acest sens?

    Multumesc

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

februarie, 2021
L Ma Mi J V S D
« Ian    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728