"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Sfaturi practice, dacă îți cauți chirie în Bacău

Ai decis să te muți într-o altă  locuință și  îți cauți pentru prima oară o chirie? Fă-ți câteva calcule și încearcă  să nu subestimezi efortul financiar pe care trebuie să îl faci la început. De asemenea, nu uita să iei în calcul, măcar estimativ, cheltuielile pe care le vei avea lunar, după ce te vei muta.

Principalele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere, atunci când cauți să închiriezi o locuință pentruprima oară, se numără garanția și comisionul agentului imobiliar care intermediază legătura dintre tine și proprietar.

Garanția este o sumă de bani menită să acopere plata eventualelor pierderi sau stricăciuni provocate de chiriaș. Aceasta este, de cele mai multe ori, echivalentă cu valoarea unei chirii și se plătește la preluarea locuinței respective.

Comisionul agentului poate să varieze între 50% și 100% din valoarea unei chirii, în funcție de tipul de contract pe care îl ai și de proprietatea care este închiriată.

Să luăm un exemplu simplu. Dacă ești din Bacău și vrei să închiriezi un apartament cu 2 camere în zona Orizony, trebuie să te aștepți să plătești, în medie, circa 200 de euro/lună. Acum, dacă la prima chirie, adunăm garanția și plata unui comision de 100% din valoarea chiriei, avem deja un buget de la care trebuie să pornești în căutarea noii tale locuințe de 600 de euro.

Specialiști recomandă ca valoarea chiriei să fie echivalentă cu un sfert sau cel mult o treime din valoarea veniturilor tale nete lunare, pentru a te asigura că nu vei avea în scurt timp dificultăți financiare pentru că ai ales o locuință prea scumpă. Dacă mergem pe exemplul de mai sus și urmăm sfatul acestora, atunci este bine să ai 700-900 de euro în cont lunar, dacă te gândești să închiriezi un apartament pe care o să plătești 200 de euro.

In final, trebuie să ai în vedere și cheltuielile pe care le vei avea, după ce te muți în noua locuință, cu întreținerea, utilitățile sau transportul către punctele tale principale de interes din oraș (serviciu, shopping, facultate sau școală etc). La acestea poți adăuga și alte cheltuieli pe care le ai lunar, indiferent de situație, precum cele cu mâncarea și hainele și încălțămintea.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

ianuarie, 2021
L Ma Mi J V S D
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031