"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Proprietar sau chiriaș? Avantajele fiecărei ipostaze

Cei mai mulți dintre români susțin că, a fi proprietarul casei și nu un simplu chiriaș este cea mai bună variantă.
Există însă și destui care se plasează de cealaltă parte a baricadei și preferă să plătească lună de lună chiria, în loc să se îndatoreze pentru câțiva ani buni și să facă o rată la bancă.
Unii consideră o nebunie să te înhami la o responsabilitate pe 30 de ani să plătesti un credit la bancă, fiindcă se pot întâmpla lucruri neprevăzute care te pot împiedica să-ți împlinești obiectivul.
În cadru articolului de azi mi-am propus să abordez ambele variante: proprietar și chiriaș din perspectiva avantajelor pe care le oferă fiecare dintre acestea.
Majoritatea dintre noi achiziționăm o casă o dată-n viață. O locuință proprie reprezintă mai mult decat un acoperiș deasupra capului, asociem locuința cu emoții puternice, cum ar fi începutul unei căsnicii sau libertatea oferită de propriul spațiu personal și dezlipirea de părinți.
O casă reprezintă stabilitate.

Ești conștient de faptul că nu ești la mila unui proprietar care îți poate solicita oricând o chirie mai mare sau îți poate cere să părăsești casa în termen de… deoarece vinde proprietatea, pentru ca i s-a oferit o suma tentantă de bani.

Achiziționarea unei locuințe îți diversifică sursele de venit
Dacă și-ai propus să cumperi o locuință, cu scopul de a o închiria este o idee extraordinară. Imobiliarele reprezintă nimic altceva decât o altă sursă din care poți primi venit pasiv lună de lună, de la persoanele cărora le închiriezi.
In continuarea articolului voi justifica de ce sa inchiriezi o casa sau un apartament.
In primul rand, nu ai nevoie de acceptul unei banci pentru acordarea unui credit, in cazul in care nu ai destui bani pentru achizitionarea cu bani cash.
In al doilea rand, eviti cheltuieli suplimentare. Pentru proprietar, revin gramada de cheltuieli care se aduna in timp si care necesita rezolvare, pentru ca tu sa locuiesti in continuare in bune conditii in respectiva casa si sa continui sa-i platesti chirie.
Apoi mai sunt impozitele pe care proprietarul trebuie sa le plateasca anual la stat. Tu, in calitate de chirias, nu trebuie sa scoti nici un ban din buzunar pentru asa ceva.
In calitate de chirias eviti cheltuielile prilejuite de stricarea unei tevi sau revizia centralei, iar grijile pe care ti le faci in acest sens sunt, cu siguranta, mai putine si stresul resimtit este mai mic.
Si nu in ultimul rand, locuitul in chirie iti ofera flexibilitate. Exista oricand posibilitatea oferiri unui loc de munca sau promovare in alt oras.
Cand te apropii de varsta pensionarii, poate ca vrei sa dai traiul de la oras pe viata simpla si linistita de la o casa la tara, pentru a fi mai aproape de natura.

Aceste modificari pot fi facute destul de rapid, pentru ca nu ai o locuinta deja cumparata, care sa te tina in loc din a te muta acolo unde-ti doresti, atunci cand doresti.
De asemenea, aduc aminte si de si de flexibilitatea costurilor. Daca vrei sa stai intr-o zona centrala a orasului vei plati un pret mai mare. Daca mai apoi, din diverse motive, vrei sa platesti mai putin, poti inchiria un imobil intr-o zona a orasului mai accesibila.
Daca familia ta s-a marit si casa in care ati locuit pana mai ieri, a devenit acum neincapatoare nu este nicio problema. Poti inchiria oricand, o casa sau un apartament cu mai multe camere.
La final as dori sa aflu punctul tau de vedere, daca ai avea acum de ales: sa inchiriezi sau sa cumperi o casa, ce ai alege?

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

iunie, 2019
L Ma Mi J V S D
« Mai    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930