"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Foișoare de grădină: sfaturi utile despre cum le amenajăm

Marea majoritate a celor care locuiesc la casă și dispun și de teren în jurul locuinței își doresc un foișor pe care să îl folosească ca spațiu de relaxare în aer liber. În cadrul articolului de astăzi voi povesti despre foișoare de grădină și vă voi oferi câteva sfaturi utile despre cum le putem amenaja.

Un foișor adaptat spațiului din grădina voastră poate fi un loc de relaxare, pentru a servi micul dejun cu familia, răcoritoare în zilele călduroase de vară sau grătarul cu prietenii din weekend.

De cele mai multe ori pentru foișoarele de grădină nu este necesară o fundație, dar este bine dacă sunt ridicate pe o placă de beton care să asigure și o bună izolație și stabilitate în timp.

Este potrivit ca foișorul să fie construit în spatele casei, într-o zonă intimă, în apropiere de una din căile de acces ale locuinței. Construiește-l într-o zonă verde din grădină, dar este util să exista o cale de acces lejeră, eventual pietruita sau betonată între foișor și casă, pentru ca scopul foișoarelor de grădină este acela de a fi camere de relaxare exterioare.

Foișoarele pot fi învelite în folie de cort sau protejate de plante decorative agățătoare. În cazul în care folosiți plante caățărătoare sau trandafiri este necesar să asigurați o bună protectie lemnului care poate să fie afectat din cauza plantelor. De obicei în fiecare an lemnul trebuie curățat și lăcuit daca lacul din anul precedent a fost deteriorat.

Modele de foișoare dreptunghiulare

Un foișor dreptunghiular îți oferă mai mult spațiu și poate fi o ieșire plăcută și binevenită din tiparul foișoarelor pătrate sau rotunde. Iată cât de bine pot arăta și modelele de foișoare din lemn drept.

 

Modele de foișoare pătrate

Foișoarele pătrate sunt compacte și nu ocupă mult spațiu, fiind potrivite mai ales pentru grădinile de mici dimensiuni. Acestea sunt extrem de utile, dacă vrei să creezi o oază de liniște și intimitate în curtea casei tale.

 

Și foișoarele hexagonale sunt populare. Forma permite crearea unor modele de foișoare atât moderne, cât și rustice sau vintage, mai ales dacă folosești și astfel de decorațiuni vintage pentru grădină. Mai mult, este un model care nu se va demoda niciodată și pe care îl poți integra cu ușurință într-o curte amenajată în mai multe stiluri.

Mai jos vă prezint câteva modele pentru inspirație și care sa va ajute să creați în curtea voastră o oază de liniște și relaxare.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

mai, 2019
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031