"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Despre avantajele locuințelor reabilitate termic

Avantajele reabilitării termice a blocurilor

Principalul avantaj al locuințelor reabilitate ține de reducerea cu 20-30% a facturilor la încălzire, după reabilitarea termică. Din acest motiv, prețurile apartamentelor în blocurile reabilitate termic pot crește fiind un avantaj clar pentru proprietarii care decid să-și vândă locuința.

Impunerea existenței certificatului energetic la încheierea tranzacțiilor imobiliare, determină reducerea prețurilor pentru apartamentele nereabilitate termic. Astfel, sunt avantajate imobilele ce au beneficiat de reabilitare termică, existând mulți clienți interesați de valoare energetică a imobilului.

Cum se aplică sprijinirea eficienței energetice în cadrul clădirilor rezidenţiale?

În cazul locuințelor deja construite, este recomandată reabilitarea acestora. Pentru început, proprietarilor le este recomandat să obțină un certificat energetic alături de un audit energetic, investigații care determină foarte ușor condiția energetică în care se află clădirea.

Cu ajutorul acestei operaţiuni vor fi sprijinite activități specifice realizării de investiții pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale, respectiv:

  1. îmbunătățirea izolației termice deja existente sau hidroizolare a anvelopei clădirii (pereți exteriori, ferestre, tâmplărie, planșeu superior, planșeu peste subsol), șarpantelor, inclusiv măsuri de consolidare;
  2. modernizarea instalaţiei de distribuţie a agentului termic – încălzire şi apă caldă de consum, parte comună a clădirii tip bloc de locuinţe, inclusiv montarea de robinete cu cap termostatic etc.
  3. modernizarea sistemului de încălzire centralizat: repararea/înlocuirea centralei termice de bloc/scară; achiziționarea și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile – panouri solare termice, panouri solare electrice, pompe de căldura şi/sau centrale termice pe biomasa etc.;
  4. înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent din spațiile comune cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață;
  5. implementarea sistemelor de management al funcționării consumurilor energetice: achiziționarea și instalarea sistemelor inteligente pentru promovarea și gestionarea energiei electrice;
  6. alte activități care conduc la îndeplinirea realizării obiectivelor proiectului (înlocuirea lifturilor și a circuitelor electrice în părțile comune – scări, subsol, lucrări de demontare a instalațiilor și echipamentelor montate, lucrări de reparații la fațade etc.);

Cum se realizează implementarea măsurilor de eficiență energetică?

Implementarea măsurilor de eficienţă energetică în blocurile de locuinţe va duce la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale populaţiei prin:

  • îmbunătăţirea condiţiilor de confort în interiorul locuințelor;
  • reducerea consumurilor energetice;
  • reducerea costurilor de întreţinere pentru încălzirea locuințelor şi apă caldă menajeră;
  • reducerea emisiilor poluante generate de producerea, transportul şi consumul de energie conducând la utilizarea eficientă a resurselor de energie, în conformitate cu Strategia Europa 2020.

Ratele de co-finanţare aplicabile pentru cheltuielile eligibile sunt 60% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectelor – Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat, 15% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectelor Unitatea Administrativ Teritorială şi 25% Asociaţia de proprietari.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

decembrie, 2019
L Ma Mi J V S D
« Noi    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031