"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Cum se vor schimba locuinţele după această criză?

Tendinţele din imobiliare se vor schimba in perioada urmatoare. In ceea ce priveşte locuinţele, după ce va trece perioada de izolare, tot mai mulţi oameni vor investi mai mult în casa în care locuiesc.

Multe dintre locuinţele romanilor proiectate înainte de situația creată de noul Covid-19 vizau latura practică, cu bucătării deschise şi mici în condiţiile în care proprietarii mâncau în oraş sau la locul de muncă, suprafeţe nu prea mari, pentru un preţ mai mic de achiziţie şi de obicei cu balcoane sau terase mai mici, pentru a nu creşte prea mult costul. Toate aceste tendinţe vor fi puternic influenţate de perioada de pandemie, când foarte mulţi angajati si-au mutat lucrul acasă. Dacă până acum totul putea fi mic şi minimalist, după o lună şi jumătate la domiciliu, perspectiva se schimbă.

O mare parte din angajaţi romani pot lucra eficient de acasă. Dacă până în pandemie companiile straine sau romanesti închiriau birouri pentru 80% din personal – 20% fiind angajaţi în concedii, delegaţii sau care lucrau de acasă – acum este posibil să vedem închiriate spaţii mai mici, lăsând mai mulţi angajaţi să lucreze de acasă“, declara directorii acestor companii. În contextul muncii de acasă, deja tot mai mulţi consultanţi analizează productivi­tatea, în contextul în care situaţia curentă se poate prelungi.

În prezent, conform declarațiilor conducerii acestor companii, în clădirile de birouri din țară noastră, prezenţa anga­jaţilor este între 5 şi 10%; în funcţie de spe­cificul companiei, unele pot ajunge totuşi până la 20-30%.

La nivel european s-aau desfăşurat un sondaj detaliat apropo de cât de eficientă pare a fi munca de acasă şi probabil că vor repeta aceste sondaje peste câteva săptămâni, pentru a avea o comparaţie. Într-un final, totuşi, măsurarea productivităţii muncii este un proces mai complex şi rămâne de văzut foarte mult cum vor merge lucrurile mai departe.

Concluzia este ca vom avea un număr mai mare de zile de lucru de acasă sau dintr-un birou de co-working mai apro­piat de locuinţă, dar nu credem că lucrul de acasă poate înlocui pe deplin biroul.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

mai, 2020
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031