"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Culorile anului 2020 în design interior vin din natură

In 2019, culoarea vedetă a fost Living Coral, o culoare plină de vitalitate și energie, bogată și caldă, pentru anul următor, previziunile se îndreaptă către nuanțe mai reci, marine, precum albastru și verde, care aduc în centrul atenției natura și atmosfera relaxantă.

Zori Liniștite sau Tranquil Dawn este culoarea anului 2020 aleasă de specialiștii de la ColourFutures, din cadrul companiei AzkoNobels, care deține brandurile de vopseluri Dulux și lacuri Sadolin.

Într-o perioadă în care oamenii au la dispoziţie numeroase tehnologii moderne, în care există casele smart, în modă revin tendinţe retro care oferă acel sentiment de „acasă”, iar locuința devine din ce în ce mai mult un refugiu în care să te retragi din cauza stresului provocat de agitația vieții moderne.

Cuvintele cheie în materie de design interior pentru anul 2020 sunt stare de bine, confort şi sustenabilitate, iar tendințele definitorii duc spre alinierea la natură, vitalitate și simplitate.

Așadar, dacă ai în plan o renovare a locuintei in 2020, ar trebui să iei în considerare și să te poziționezi față de culorile anului 2020 în designul interior și față de tendințele pe care specialiștii le au în vedere, inspirați de paleta de nuanțe predicționată.

Culorile anului 2020 în design interior vin din natură 

În perioada de sfârșit sau început de an, întreaga lume a designului, și nu numai, începe să comunice prin limbajul culorilor. Culoarea devine un mijloc de comunicare între designer și producător, între retailer și client, între casele de modă și revistele de lifestyle. Astfel, se promovează trenduri, se stabilesc concepte și se conturează perspective noi în lumea designului.

Pentru începutul anului 2020 culorile vor fi inspirate de mare. Albastrul, dar și nuanțele de verde vor fi în centrul atenției. Oceanul nu are doar o singură culoare cea de albastru ci și nuanțe de verde și tonuri calme.

Sunt două direcții contrare în ceea ce privește paleta de culori folosită în amenajari interioare în anul 2020. Pe de o parte, culorile neutre simple, precum gri, alb, negru, crem își definesc un rol important pentru elementele esențiale de interior. Lemnul natur este un ”ever green” al amenajărilor interioare, cu amplă versatilitate în potrivirea mobilierului și decorațiunilor într-un spațiu contemporan sau clasic. Astfel, vom putea observa parchet gri, alb sau culoarea lemnului natur, pereți albi și mobilier în tonuri de negru sau gri petrol.

Având o predispozitie clară pentru stilul natural, în tendințele anului 2020 culoarea verde va fi preferată în toate nuanțele sale. Pentru a pune culoarea Neomint în valoare, alege linii ferme, geometrii delicate și limitează-te la esențial.

Verdele mentă este o culoare cu care poți să te joci și să obții efecte îndrăznețe, mai ales atunci când e folosită cu măsură, de exemplu un fotoliu verde mentă poate imprima unui dormitor gri o notă veselă. Când e folosit în proporții mai generoase, verdele mentă poate transforma radical o cameră dându-i un aer diafan, curat, poate un pic cam rece, un decor potrivit pentru o baie modernă. O cameră de copii cu verde mentă va cere neapărat roz, gri, galben, în tonuri pastelate, diafane, pentru o atmosferă jucăușă.

Putem urmări o anumită trecere de la griul rece, la nuanțele neutre, cu tente galbene, calde. Bejul are o revenire fiind culoarea de bază perfectă pentru orice combinație. Culorile accent sunt relevante, iar noua culoare Dulux pentru 2020, susține această direcție. Tranquil Dawn este o culoare excelentă pentru a vopsi pereții unei bucătării open space, deschisă către living, pentru un living clasic și pentru tapițerii în stil scandinav.

Indiferent care dintre aceste tendinţe vor cuceri în 2020 sau în anii care îi vor urma, specialiştii recomandă păstrarea unei legături puternice cu mediul, prin materiale naturale şi forme organice, dând în acelaşi timp spaţiului o notă personală.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

ianuarie, 2021
L Ma Mi J V S D
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031