"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Ce informatii trebuie sa urmaresti daca vrei sa cumperi un apartament in faza de proiect ?

In prezent, piața imobiliara din Bacau propune o serie de locuințe noi, o serie aflate încă în faza de proiect. Dezvoltatorii imobiliari încearcă să atragă cumpărătorii către un apartament în Bacau aflat încă la stadiul de schiță cu o serie de avantaje greu de refuzat. Alegerea finisajelor de catre viitorul proprietar si personalizarea spațiului de locuit sunt cateva dintre argumente, după care urmează argumentul tehnologiei, respectiv integrarea tehnologiilor pentru casa inteligentă în noile apartamente atunci când vor fi finalizate.

Argumentele în favoarea acestui tip de achiziție pot continua, dar personalizarea și tehnologia sunt, de cele mai multe ori, suficiente pentru a-l convinge pe cumpărătorul potențial al unui apartament în Bacau. Totuși, cumpărarea unui apartament în faza de proiect este un demers destul de riscant. Au fost multe situații în care cumpărătorii au rămas și fără bani dati drept avans și fără apartamentele visate.

Prin urmare, pentru a minimiza riscul în cazul unei astfel de achiziții, cumpărătorul trebuie să-ți ia anunite măsuri de precauție.

Un prim argument pe care cumpărătorul își poate baza încrederea în dezvoltator este reputația acestuia. Dacă este un dezvoltator activ în zonă cu o serie de proiecte finalizate în portofoliu, iar aceste proiecte corespund angajamentelor pe care și le-a asumat, atunci poate fi vorba de un dezvoltator care a intrat pe piață pentru a rămâne nu pentru a face un profit rapid din 2-3 proiecte de calitate îndoielnică pentru vânzarea cărora se bazează pe naivitatea cumpărătorului.

Un al doilea argument în favoarea legitimității proiectului il reprezinta reputatia unei agentii imobiliare, in cazul în care vânzările de locuinte noi sunt gestionate de o agenție din oras.

Al treilea element care ar trebui să ridice imediat semne de întrebare este prețul locuintei. În cazul unui preț sub media pieței, intenția dezvoltatorului către un câștig rapid este clară. Totuși, acest indiciu al prețului este destul de rar întâlnit în ofertele imobiliare cu potențial de a fi nelegitime.

În cazul in care te-ai decis sa achizitionezi un apartament aflat in faza de peoiect, cere și părerea unui agent imobiliar. S-ar putea să aibă informații care te vor convinge să profiți de ofertă sau să mai cauți.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

mai, 2019
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031