"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Case din lemn- avantajele si dezavantajele acestor constructii

Numărul romanilor care-și doresc case din lemn crește cu fiecare an.

Considerat de multe persoane un material învechit, lemnul trăiește acum o a doua epocă de aur, iar casele de lemn sunt la mare căutare.
În Statele Unite, Peninsula Scandinavă sau Europa de Vest casele de lemn au deja o tradiție.

Lemnul este un material de construcție cu multe beneficii:

-este ecologic,

-are un preț mult mai bun comparativ cu cele din cărămidă sau beton și

-are numeroase avantaje pentru sănătate.

Casa din lemn poate fi un vis pentru mulți dintre noi, dar e bine să ne documentăm cât mai bine înainte de a-l transforma în realitate. Întotdeauna există și aspecte mai puțin plăcute care pot transforma visul în coșmar. Iată ce trebuie să știți atunci când vă hotărâți să vă cumpărați o casă din lemn.

Iata principalele avantaje ale caselor din lemn:

  • Timp mai scurt de construcție. O casă de lemn se construiește mai repede decât una din cărămidă sau din beton. Sunt tipuri de case din lemn care pot fi montate și în 2-3 zile dacă fundația este pregătită.
  • Casele din lemn sunt mai ușoare. Din acest motiv au nevoie de o fundație mai simplă ceea ce duce la economie de materiale. De asemenea, folosind elemente din lemn industrializate, cum sunt grinzile lamelare, pot fi construite spații deschise mult mai largi comparativ cu alte materiale de construcție.
  • Casele din lemn asigură o mai bună izolație termică. Lemnul este un bun izolator termic și asta se vede și în interiorul unei case din lemn: este mai răcoroasă vara și mai călduroasă iarna.
  • Lemnul este un material flexibil și transferă această proprietate și asupra caselor. Din acest motiv se spune că o casă din lemn este mult mai rezistentă la cutremur.
  • Construirea locuințelor din lemn costă mai puțin. Se spune că o casă din lemn, fără mobilă și alte amenajări interioare, poate fi mai ieftină și cu 30-35% comparativ cu o casă din cărămidă sau beton. Totuși, dacă doriți o casa din lemn bine făcută, care să aibă toate celelalte calități de mai sus, este bine să nu mergeți pe ideea de ieftin. E posibil ca o parte din diferența de preț să o găsiți mai târziu, sub forma unor dezavantaje.

Dincolo de numeroasele beneficii pe care le oferă, casele din lemn au și dezavantaje:

  • Spre deosebire de celelalte materiale de construcții lemnul este vulnerabil la atacul insectelor (cari, termite). Pentru a-l proteja trebuie tratat cu substanțe potrivite. Tratarea poate fi făcută și la montarea casei, dar cel mai bine ar fi dacă s-ar folosi lemn tratat pentru fabricarea elementelor casei.
  • Casele din lemn sunt mai sensibile la foc decât celelalte construcții. Din acest motiv lemnul trebuie ignifugat înainte, iar instalația electrică trebuie realizată cu simț de răspundere și bine izolată.
  • Lemnul este sensibil la umiditate. De aceea tot ce înseamnă țevi de apă trebuie bine îmbinate și dacă se poate cu cât mai puține îmbinări. În cazul unor scurgeri majore de apă lemnul trebuie lăsat să se usuce foarte bine pentru că altfel poate apărea mucegaiul.
  • Casele din lemn prezintă un grad scăzut de izolare fonică, ceea ce poate reprezenta un disconfort pentru foarte mulți dintre proprietari.
  • Durata de viață a unei construcții din lemn este mai redusă decat cea a unei case din ciment sau cărămidă. Dar durabilitatea variază și în funcție de calitatea execuției.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

septembrie, 2020
L Ma Mi J V S D
« Aug    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930