"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Casa la rosu – o etapa intermediara a unei constructii

Casa la roșu este o etapa in ridicarea unei constructii. Denumirea  acesteia vine de la culoarea caramizii care nu este acoperita, insa denumirea se extinde si pentru constructii din beton sau alte materiale. Casa la rosu este o etapa in care poti trece de la un constructor la altul (alegi un constructor specializat sau mai ieftin pentru ridicarea la rosu si apoi alegi alti constructori specializati in finisaje).

1. Ce inseamna casa la rosu

Casa la rosu presupune turnarea fundatiei, ridicarea zidurilor si a structurii acoperisului. Nu are instalatii trase sau finisaje facute. Se poate discuta finalizarea acoperisului daca va exista un timp intre aducerea la rosu si continuarea constructiei (pentru a evita deterioarea structurii). In ceea ce priveste hidroizolatiile, acestea ar trebui sa existe la nivelul fundatiei. Este un aspect ce trebuie clarificat cu constructorul.

Achizitia unei case la rosu are avantaje:

– iti permite o finisare dupa gusturi si la o calitate sporita

dar si dezavantaje:

– pot fi erori de constructie sau minusuri in calitatea structurii – de exemplu, o izolatie la fundatie proasta, sau un prospect prost in ceea ce priveste adancimea fundatiei si rezistenta ei in functei de sol.

Casa la rosu poate fi ridicata si in regie proprie, urmand sa apelezi apoi la specialisti in instalatii si finisaje.

2. Avantajele achizitiei unei case la rosu

A) Primul avantaj al cumpararii unei case la rosu il reprezinta profitul imediat care poate fi obtinut dintr-o astfel de proprietate. Achizitionand o casa la rosu  veti economisi o suma considerabila deoarece pretul unei astfel de constructii este mult mai mic decat cel al unei case la cheie. Astfel, in cazul in care va ganditi sa o vindeti, dupa ce ati efectuat amenajarile de rigoare, puteti fi siguri ca veti obtine un profit pe masura.

B) Al doilea avantaj este acela ca veti putea investi in etape pentru finalizarea casei. Astfel, lipsa fondurilor pentru lucrarile de amenajare nu va va impiedica sa obtineti casa pe care ati visat-o. Singurul lucru influentat de aceste lipsuri temporare este timpul pe care il veti investi in lucrari. Totusi, costul mic initial va va oferi posibilitatea amenajarii treptate, iar rezultatul va fi unul pe masura asteptarilor.

C) Tot la avantaje putem trece si faptul ca beneficiarul are ocazia de a scapa de complicatul proces de obţinere a autorizaţiei pentru construire. De asemenea, el nu va fi nevoit sa caute o echipa de meseriaşi.

D) Daca vorbim despre avantajele achizitiei unei case la rosu atunci trebuie sa amintim faptul ca exista posibilitatea alegerii materialelor folosite pentru finisaje dar si a calitatii acestora. Astfel putem locui in curand in casa pe care am visat-o intotdeauna, construita cu materiale de calitate si dotata cu toate elementele pe care ni le-am dorit. Avantajul unei case la rosu este ca poate fi modelata dupa dorinta proprietarului. Acesta va hotari ce functionalitate va avea fiecare incapere, in functie de personalitatea si dorintele sale si ale familiei.

3. Dezavantajele achizitiei unei case la rosu

A) Primul risc pe care si-l asuma noul proprietar la achizitia unei case la rosu este acela ca nu stie cu exactitate ce materiale au fost utilizate la constructie. De asemenea, el nu are nici un control asupra design-ului casei.

B) Al doilea risc pe care ni-l asumam odata cu achizitionarea unei case la rosu este acela in care etapele de constructie sa nu fi fost respectate ceea ce ar duce automat la greseli mai mari ori mai mici ce trebuiesc neaparat reparate. Astfel, chiar daca suma investita initial este mult mai mica decat cea pe care am da-o pentru o casa finalizata sau casa la gri, va trebui sa luam din bugetul alocat amenajarilor pentru a indrepta aceste eventuale neajunsuri.

C) Finisajele reprezinta cea mai costisitoare parte in constructia unei case. Iata de ce ne luam un risc atunci cand ne decidem sa cumparam materialele necesare sau sa angajam o firma de constructii. Aceste lucrari pot lua o parte mai mare din bugetul alocat initial. Este necesara o cercetare prealabila a pietei pentru a exclude aceste riscuri. Ne vom interesa care este pretul manoperei pentru o casa la rosu si vom decide in functie de buget. Contractul cu firma care efectueaza amenajarile trebuie bine pus la punct pentru a evita probleme ulterioare.

4. Etapele finalizate ale unei case la rosu

Construcția unei case la rosu poate incepe odata ce s-au obtinut toate actele si aprobarile necesare. Daca avem certificatul de urbanism, cel care va stabili dacă terenul este potrivit pentru construcția unei case din punct de vedere tehnic, si autorizația de construire, putem stabili impreuna cu echipa de constructie caietul de sarcini, precum și unele termene limită pentru etapele cele mai importante ale construcției.

Trebuie să luăm în considerare elementele fazei de proiectare si vom stabili numarul de nivele, pozitionarea casei, materialele care vor fi folosite sau compartimentarea acesteia. Pentru o lucrare care decurge conform planului este indicat să urmărim îndeaproape construcția casei. Este necesară atenție sporită în momentele cheie ale construcției: fundația, structura de rezistență, zidăria și acoperișul.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

februarie 2024
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
26272829