"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

5 sfaturi practice legate de închirierea unui locuințe

Ești în căutarea unui apartament în chirie în Bacău? Vrei să închiriezi o locuință confortabilă la preț accesibil? Nu cunoști la ce ar trebui să atragi atenție pentru a lua cea mai bună decizie? Atunci citește mai departe. În articolul de azi am pregătit pentru tine top 5 sfaturi utile și practice cu privire la închirierea unui apartament.

Cei care au căutat măcar odată chirie, știu că ofertele bune se duc repede, din această cauză trebuie să reacționezi corespunzător. Pe de altă parte, nu este nevoie să te grăbești exagerat de mult cu semnarea contractului, până nu te-ai asigurat pe deplin că ești mulțumit de locuință și de prețul acesteia.

Deci, cum să iei cea mai bună decizie și ce înseamnă o “decizie bună”.

1. Costul chiriei

Toată lumea este sensibilă la preț, este o chestiune de a afla care este suma maximă pe care ți-o permiți pentru chirie. Efectuează un pic de cercetare online pentru a obține o idee despre prețurile medii de închiriere din principalele zone de interes din Bacău.

Chiar dacă cu toții ne dorim să fie un apartament cât mai bun la un preț cât mai ieftin, reține că, dacă chiria unui apartament este neobișnuit de mică (a se citi: prea bună pentru a fi adevărat) în comparație cu alte chirii din aceeași zonă, atunci acesta ar trebui să îți pună un semn de întrebare. Asigură-te de prețul mediu de pe piață înainte de a merge la prezentări de apartamente și de a negocia un preț.

De ce “costul” se plasează în vârful acestor 5 sfaturi utile cu privire la închirierea unui apartament?

Cei care au căutat măcar odată chirie, știu că ofertele bune se duc repede, din această cauză trebuie să reacționezi corespunzător. Pe de altă parte, nu este nevoie să te grăbești exagerat de mult cu semnarea contractului, până nu te-ai asigurat pe deplin că ești mulțumit de locuință și de prețul acesteia.

2. Tipul apartamentului

Cât spațiu îți dorești  pentru noua ta locuință? și de cât ai nevoie? Asigură-te că examinezi diferite opțiuni, astfel încât să obții cea mai bună ofertă posibilă.

Dacă ești în căutarea unei chirii doar pentru tine, gândește-te la cât spațiu ai nevoie. Un apartament cu una, două sau 3 camere?

Dacă locuiești singur, este posibil să decizi între un studio sau un apartament cu o cameră, în funcție de preț și de alte facilități pe care acesta le oferă. Dacă locuiești cu un partener sau ai copii poți să vezi și opțiunea de chirie cu 2 camere, în dependență dacă îți dorești spațiu suplimentar pentru oaspeți.

De asemenea, gândește-te în ce fel de bloc locativ ai vrea să locuiești? Un bloc locativ nou sau unul secundar?

Luând în considerare de câte camere vei avea nevoie, căutările se vor limita, astfel încât chiria potrivită te va găsi ea pe tine.

3. Locația

Deseori, în domeniul imobiliar auzim binecunoscuta mantra “locație”, “locație”, “locație”.

Da, este adevărat că accesibilitatea este un factor crucial, pentru persoanele care caută chirie în Bacău, îndeosebi cei ce nu dispun de o mașină personală.

Dar ce înseamnă “accesibilitatea” pentru tine?

Pentru cei mai mulți dintre noi înseamnă să te muți într-un apartament situat convenabil în apropierea locului de muncă sau a unei instituții de învățământ a copilului. O navetă lungă poate distruge o zi, așa că ar fi bine să calculezi distanța pe care va trebui să o faci zilnic.

Totuși „convenabil” este un termen relativ. Pentru unii 20 de minute cu mașina este convenabil, pentru alții înseamnă să meargă pe jos, cu bicicleta, iar alții nu văd nicio problema în a schimba 2 tipuri de transport. Trebuie să decizi cum arată zona ta de confort.

Trebuie să iei în calcul și facilitățile pe care ți le oferă sectorul în care urmează să închiriezi apartamentul. Există prin apropiere un magazin alimentar, o bancă, un restaurant, un centru de fitness? Cât de departe ești dispus să mergi ca să ajungi la aceste facilități?

Spre urmare, unde locuiești contează aproape la fel de mult ca aspectul apartamentului.

4. Cheltuieli de întreținere

Pe lângă chiria lunară va trebui să plătești pentru diverse utilități pe tot parcursul timpului în care vei locui acolo. Aceste utilități includ în primul rând: apa, gazul, energia electrică și deservirea blocului. Pe lângă acestea, verifică dacă telecomunicațiile și Internetul sunt conectate, iar dacă nu – posibilitatea de a contacta un operator, după necesitate.

De asemenea, fii pregătit ca în perioada rece a anului să suporți cheltuieli mai mari decât în celelalte luni ale anului pentru chirie. Poți chiar să soliciți facturile anterioare pentru a-ți forma o imagine aproximativă referitor la suma pe care să o pui deoparte.

P.S. Odată ce ți-a plăcut locuința, verifică dacă toate taxele de consum/ facturile au fost achitate înainte de a semna contractul, pentru a nu fi nevoit să achiți datoriile altcuiva.

5. Inventarierea și verificarea locuinței

Următorul sfat care se prezintă absolut necesar printre aceste 5 sfaturi utile cu privire la închirierea unui apartament ar fi, așa numita “inventariere”. Înainte de semnarea contractului, chiriașul și proprietarul sau specialistul imobiliar trebuie să verifice împreună toate bunurile cu un inventar.

Această “inventariere a proprietății” este o anexă la contractul de închiriere, unde se reflectă absolut tot ce rămâne în apartament și îi sunt transferate clientului.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

iulie, 2021
L Ma Mi J V S D
« Iun    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031