"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

5 sate de munte din România-unde merita sa mergi in vacanta

De multe ori iti doresti sa pleci intr-o vacanta, dar timpul sau bugetul nu te lasa sa te avanti prea departe. Alteori, pur si simplu simti nevoia de a explora locuri mai putin cunoscute si mai linistite. Indiferent de situatie, va prezint 5 sate fermecatoare din Romania unde te poti bucura de viata rurala.

1. Ciocanesti, Suceava

De data asta poposim în Bucovina, unde avem Satul Ciocănești, supradenumit “satul muzeu”. Asta datorită faptului că tehnologia și modernizarea locuințelor nu au fost adoptate aici, casele reușind să-și păstreze arhitectura tradițională. Așa cum în Bucovina a apărut tradiția încondeierii ouălor de Paște, tot așa și casele sunt zugrăvite cu motive tradiționale!

Comuna este atestată încă din 1400, aici locuind meșterii de arme ai domnitorilor vremii. Probabil de aceea localnicii au reușit să-și păstreze datinile, ca acum sute de ani, inclusiv prețioase obiecte tradiționale. De Paște poți participa la Festivalul Ouălor Încondeiate, dar se mai organizează anual și Festivalul Păstrăvului sau Festivalul Național de Datini și Obiceiuri din Străbuni.

2. Poiana Marului, Caras Severin

Supranumită Mica Elveție a României, una din bijuteriile naturale ale Banatului, Poiana Mărului este situată în Munții Țarcu, la 500 m altitudine. Aerul puternic ozonat îl face perfect și pentru turismul pentru sănătate, reușind chiar să prevină anumite boli. Pe lângă peisajele superbe și cel mai curat aer pe care-l puteți respira (datorită ionizării negative și aerosolilor naturali), de aici pornesc o sumă de trasee turistice. Ba chiar pentru iubitorii de aventură, Râul Bistra Mărului oferă posibilitate pentru rafting, iar Lacul de acumulare Poiana Mărului este perfect pentru înot, pescuit sau plimbări cu barca.

3. Zapodie, Alba

Definit printr-o vale largă, adăpostită de înălțimi, cătunul Zăpodie, aflat la granița dintre județele Alba și Cluj, are case din paie construite cu 150 de ani în urmă. Nu vorbim doar de frumusețea naturală a Apusenilor, ci și de un loc încărcat cu istorie: acum 60 de ani aici se ascundea cea mai puternică grupare de partizani anticomuniști! Ceata Șușmanilor este astăzi o legendă a locurilor, țăranii privindu-i ca pe niște eroi pe acești haiduci care încercau să facă dreptate printre acțiunile inumane ale membrilor de partid! Pe lângă frumusețile zonei și a farmecului caselor, un localnic organizează trasee speciale numite ”Pe urmele Partizanilor”. Timp de două zile turiștii vor trece prin Cheile Runcului, satul Lunca Larga, Tisa, Cătunul Zapodie, Muntele Mare, Runc, Cheile Pociovăliştei, Scăriţa Belioara, Segagea, aflând traseul și povestea luptătorilor anticomuniști. 

4. Fundata

Fundata este unul dintre cele 13 sate din Romania care au declarat statutul de sat de interes turistic sau sat turistic. La o altitudine de 1.304 metri, Fundata este cea mai inalta localitate din tara. Vei gasi acest sat turistic la jumatatea distantei dintre Bran si Rucar, imbratisata de muntii Bucegi si muntii Piatra Craiului. In aceasta zona mai poti vizuta Satul Sirnea, Lacul Vidraru, Pestera si Cheile Dambovicioara, Monumentul Eroilor Romani din Primul Razboi Mondial.

5. Barsana, Maramures

Putin inspre vest, poti explora in Maramures zona din imprejurimile localitatii Barsana. Datorita bisericii din lemn de la Manastirea Barsana si a traditiei extrem de bine pastrate a portului popular, aceasta zona a crescut in popularitate in ultima perioada. Mai poti sa te bucuri de peisajele frumoase oferite de Valea Izei, in apropiere.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

mai, 2020
L Ma Mi J V S D
« Apr    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031