"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

5 recomandări pentru o locuință mai ieftină

În momentul în care decideți că vreți să achiziționați o locuință nouă, indiferent că este vorba despre o locuință într-un bloc sau o casă, trebuie analizat foarte bine bugetul disponibil pentru această investiție de lungă durată, astfel încât să poata fi acoperite cheltuielile pentru realizarea actelor, prețul propriu-zis al locuinței, dar și orice modificări ar putea fi necesare în interiorul casei, de la schimbarea finisajelor la obiectele de decor ca vaze, măsuțe de cafea sau tablourile din living.

  1. Poate că nu este obligatoriu să fie un apartament în centrul Bacăului.

Este bine ca persoanele care doresc să cumpere o casă nouă să ia în considerare și locuințele vechi (dacă au o structură stabilă și nu au bulină roșie) și pe cele nou construite. De asemenea, trebuie luate în considerare mai multe zone, inclusiv cele din afara Bacăului.

2. Este recomandat să fie verificate toate instalațiile înainte de mutare

Este indicat ca înainte de mutare sau de ce nu chiar înainte de încheierea contractului de vânzare-cumpărare, să verificați toate instalațiile: apă curenta, încălzire, electricitate, gaze naturale.

Unele locuințe sunt vândute fără surse de căldură, de exemplu, iar noii proprietari ar trebui să cumpere centrale termice (acestea pot fi centrale electrice, centrale pe gaz sau centrale pe lemne), iar acest fapt  presupune cheltuieli suplimentare. Ideal este ca locuințele să fie deja dotate cu centrale termice în momentul în care le achiziționați, pentru a nu fi necesare renegocierea prețului și nici alocarea de resurse financiare suplimentare, când apar astfel de situații.

3. Asigurarea locuinței este o altă etapă importantă pentru noile apartamente

Există asigurarea obligatorie a locuințelor, însă, înainte de a fi nevoie să vă asigurați casa, va trebui să luați alte lucruri în calcul. Pentru început, dacă aveți bunuri de valoare în locuintă, apelați la o firmă de securitate care să instaleze o alarmă. Mai apoi, este recomandat să existe și o alarmă cu senzori pentru detectarea gazelor naturale emanate în mod incorect, alarma care să fie conectată la un întrerupator al rețelei de gaze naturale.

O metodă des folosită de asigurare a locuințelor este instalarea de interfoane – acestea sunt pentru blocuri de locuințe, dar și pentru case și pot fi interfoane audio duplex sau videointerfoane.

4. Nu vă grăbiți la mobilarea locuinței

Dacă decideți că e urgentă mutarea în noua casă, asigurați-vă că baia este complet utilată și că există o saltea confortabilă pe care să vă odihniți. Pentru toate celelalte amenajări nu trebuie să vă grăbiți, ci să analizați piața pentru a găsi cele mai bune oferte. Astfel, veți găsi prețuri mici la canapele în magazinele online, oferte pentru paturi și saltele, oferte pentru perdele și așa mai departe. Cu cât veți aloca mai mult timp pentru amenajarea noii locuințe, veți găsi cu sigurantță și dimensiunile, și culorile, și modelele dorite.

Pentru a avea o locuință ieftină este important să nu compromiteți calitatea materialelor de construcție, dar nici calitatea mobilierului. Trebuie doar să negociați prețurile cele mai bune și să acordați un pic de atenție ofertelor disponibile la un moment dat, precum și opțiunilor existente pe piață. Veți găsi în magazine și showroom-uri diverse modele de mobilier , însă nu trebuie să le cumpărați nici pe cele mai scumpe, nici pe cele mai ieftine, ci pe cele care se potrivesc cât mai bine necesităților familiei și se încadreaza și din punct de vedere estetic în noua ta casă.

5. Decorați după gust, ținând cont că moda și anotimpurile se schimbă periodic

Decoratiunile și ornamentele sunt adesea elemenetele de care ținem cel mai puțin cont când ne amenajăm locuința, însă, dacă urmăriți cu atenție un blog de amenajări și decoratiuni interioare, veți observa că multe dintre aceste elemente se pot dovedi utile în timp: unele în sensuri pur practice, altele doar prin atmosfera pe care o crează. De exemplu, corpurile de iluminat se încadreaza în categoria decorațiunilor interioare, însă aspectul acestora, precum și poziționarea lor în fiecare cameră și tipul de lumină pe care il produc au o importanță foarte mare asupra ambientului și, deci, asupra dispoziției locuitorilor acestei case.

Detaliile sunt cele care contează la sfârșitul zilei: felul în care se simte fiecare persoană în propriul cămin. Acasă este locul unde vă puteți relaxa. De aceea, sfatul este să nu evitați decorațiunile – ele oferă personalitate locuinței. Luați în considerare, însă, decorațiunile lucrate manual, pentru a oferi un pic din propriul caracter căminului în care veți locui.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

februarie, 2019
L Ma Mi J V S D
« Ian    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728