"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Ponturi utile dacă vrei să cumperi teren pentru casă

Cumpărarea unui teren poate fi o investiție excelentă și reprezintă primul pas în construirea casei de vis. Prin urmare, alegerea locului potrivit nu ar trebui să fie o decizie luată fără o documentare prealabilă a zonei ori fără o cercetare a prețurilor pieței.

Achiziționarea unui teren și construirea unei case reprezintă o provocare pentru mulți dintre noi, fiind un proces de lunga durată, pe parcursul căruia pot apărea numeroase dificultăți. Însă, totul devine mai simplu dacă, înainte de a face orice achiziție, te pui la curent cu informațiile esențiale.

1. Documentează-te în privința zonei

Pentru a-ți construi casa visurilor tale, ai nevoie de un teren. Ofertele de pe piața imobiliară actuala sunt numeroase, însă, nu toate corespund nevoilor tale. Astfel, înainte de a lua o decizie, este indicat să studiezi cu atenție oferta pieței. De exemplu, dacă ești în căutarea unui teren de vânzare în Bacău, trebuie să știi că prețurile diferă extrem de mult în funcție de zona aleasă. Drept urmare, pentru a economisi timp și pentru a găsi mai repede ceea ce îți dorești, nu-ti irosi timpul și caută doar terenuri  în zonele care se încadrează în bugetul pe care îl ai pentru o astfel de investiție imobiliară.

De asemenea, înainte de a cumpăra un teren, este recomandat să afli mai multe informații despre zona în care se află, despre opțiunile de dezvoltare imobiliară și despre comportamentul vecinilor.

2. Vizitează proprietatea

Un aspect important inainte de achizitie este să vizitezi proprietatea. Chiar dacă programul zilnic nu-ti permite și oricât de departe ar fi proprietatea care ți-a atras atenția, nu trebuie să te bazezi doar pe poze și pe filmulețe de prezentare pentru achiziționarea unui teren.

3. Verifică accesul la utilități

Dacă achiziționezi un teren cu scopul de a construi o casă, este important să verifici cât de facil este accesul la utilități: curent electric, gaze, apă curentă, canalizare internet.

Poți negocia prețul proprietății și în funcție de acest aspect. Dacă, atunci când vei dori să îți branșezi locuința la utilități, vei constata că nu ai acces direct și costurile pe care trebuie să le achiți pentru că acestea nu sunt în imediata aproapiere a terenului sunt foarte mari, s-ar putea să regreți achiziția făcută. Drept urmare, trebuie să știi de la început ce oportunități de construcție ai.

In final, dacă vrei să achiziționezi un teren pe care să construiești o locuință, printre primele lucruri pe care trebuie să le faci este să soliciți proprietarului să obțină un certificat de urbanism. Acesta este eliberat de primărie și stabilește condițiile de construcție. Astfel, vei ști sigur dacă ai voie să construiești pe terenul cumpărat și care sunt indicii de urbanism pe care trebuie să îi urmărești.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

ianuarie, 2021
L Ma Mi J V S D
« Dec    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031