Cum să alegi apartamentul ideal pentru familia ta?
Dacă a venit timpul și decizi să te muţi sau să îţi cumperi un alt apartament, trebuie să acorzi o importanţă deosebită vizionării acestuia. Cu cât acorzi mai multă atenţie şi importanţă acestui aspect, cu atât vei fi mai ferit de neplăceri. Vizionarea unei locuinţe are ca scop identificarea principalelor problemele ale acesteia, iar în funcţie de gravitatea lor, poţi chiar negocia frumos preţul final sau poţi renunţa la oferta respectivă.
Un apartament pe care vrei să îl achiziționezi nu constă doar din aspectul său din interior, din mobilier și reparație, ci și o serie de alți factori, printre care și așa-zișii factori externi. Luând în calcul toate detaliile, aspectele externe și interne putem face o decizie calculată în această privință.
Pe lângă factorii externi ce nu pot fi modificați, există anumite aspecte din interiorul apartamentului care la fel nu pot fi schimbate.
1. Suprafață
De cele mai multe ori vânzătorii de apartamente au tendința de a indica greșit suprafața apartamentului în anunțul imobiliar. De regulă, adăugând 1-2 metri pătrați. Este dificil de estimat dimensiunea sa reală atunci când în cameră se află mobilier. De aceea îți recomand să verifici această informație prin documentele de proprietate sau releveul apartamentului.
2. Localizare
Se crede că apartamentul orientat spre nord sau cel de pe colț este mai rece și predispus la umezeală sau mucegai. Iar apartamentele cu ferestre orientate spre sud-vest sau sud-est sunt cele mai atractive. Au suficientă lumină naturală iarna, iar vara nu vei fi deranjat de căldură.
3.Priveliște
Lucrurile ce se află în fața geamurilor tale pot crește atractivitatea locuinței, cât și o pot reduce. Dacă există un bulevard aglomerat, atunci nici geamurile termopan nu te vor salva de zgomotul mașinilor. Un parc sau cel puțin o zonă verde cu copaci și verdeață în fața geamului tău este un mare avantaj.
4. Uși și ferestre
Verifică ușile dacă nu au fisuri, dacă încuietorile funcționează. Întreabă vânzătorul apartamentului dacă ferestrele instalate în apartament sunt recente. De asemenea, verifică calitatea instalării, precum și izolarea fonică. Deschide și închide ușile și ferestrele pentru a te asigura că toate mecanismele funcționează corect.
5. Reparație și mobilier
Este important să acorzi o atenție specială stării și calității reparației unui apartament pe care urmează să îl cumperi. Dacă locuința este într-o stare nefavorabilă, atunci calculează câți bani trebuie să investești pentru a o recondiționa. Oricât de nesemnificative ar putea părea la prima vedere micile probleme a locuinței, orice reparație costă bani. Deci, fii cu ochii în patru când vizionezi un apartament înainte de a-l cumpăra.
CONCLUZIE
După cele prezentate mai sus, putem conchide ca aspectele externe și cele interne ale unei locuințe contează la fel de mult. Acestea sunt câteva detalii pe care, ar fi bine să le iei în considerare când vei cumpăra un apartament potrivit pentru tine și familia ta. Cel mai important sfat însă este să te gândești bine înainte de a face achiziția, pentru că un apartament costă bani, și cel mai probabil vei locui mulți ani în locuința respectivă, dacă nu chiar toată viața.