"O investiție, este o investiție."
Contactează-ne: +40 745 958 584

Avantajele încălzirii cu panouri radiante

Una dintre soluţiile noi şi tot mai apreciate pentru încălzirea locuinţei este utilizarea panourilor radiante.

O casă în care e prea cald sau prea frig are nevoie de investiţii rapide, pentru a remedia lipsurile.

Panourile radiante funcţionează cu ajutorul unei tehnologii care emite radiaţii infraroşii, tehnologie utilizată şi în cazul încălzirii prin pardoseală, al unor boilere instant de apă caldă şi al unor sisteme de încălzire centrală. Trebuie menţionat faptul că acestea nu sunt periculoase pentru organismul uman.

Cel mai mare dintre avantajele încălzirii cu infraroşu vine chiar din modul diferit în care funcţionează. Spre deosebire de sursele convenționale de căldură, care încălzesc doar aerul, panourile cu infraroșu încălzesc pereții. Asta înseamnă că aceştia rămân uscaţi, pentru că energia termică se acumulează în ei şi în podele, ceea ce are ca efect reducerea condensului.

Pe termen lung, încălzirea cu infraroșu ajută la prevenirea răspândirii mucegaiului în locuinţă.

În plus, caloriferele clasice încălzesc aerul din cameră, iar curenţii de convecţie care apar în urma acestui proces pun în mişcare particulele de praf din încăpere. Aerul nu se mişcă în cazul încălzirii cu infraroşu, aşa că panourile radiante sunt soluţia ideală pentru persoanele care suferă de astm.

In continuare vă prezint alte avantaje, la fel de importante:

●       Panourile radiante sunt foarte uşor de folosit, nefiind nevoie de modificări majore în locuinţă pentru instalarea lor. Sunt alimentate cu energie electrică şi pentru asta e suficientă o priză, iar montajul se face rapid şi curat.

●       Sunt compacte, ocupă puţin spaţiu şi pot fi folosite şi ca decoraţiuni. Sunt mulţi producători care maschează panouri radiante în tablouri sau în oglinzi care pot fi montate, mai apoi, oriunde.

Panourile radiante ajung foarte repede la temperatura ideală, spre deosebire de alte sisteme convenţionale de încălzire. Sunt suficiente 30 de secunde din momentul în care dispozitivul a fost pornit, pentru ca persoanele dintr-o încăpere să simtă căldura.

●       Sunt silenţioase. Nu au părţi în mişcare, cum e cazul unităţilor de aer condiţionat sau al centralelor termice, aşa că panourile radiante sunt o soluţie bună în dormitoare, pentru cei care au somnul sensibil.

●       Pot fi curăţate foarte uşor, fiind suficientă o cârpă umedă. Nu este nevoie de intervenţia unui personal specializat, cum e cazul centralelor sau al aerului condiţionat.

●       Nu ard combustibili, aşa că nu emit gaze toxice şi nu afectează mediul înconjurător.

●       Sunt sigure, atâta vreme cât sunt respectate specificaţiile producătorilor.

Şi costurile pot fi un avantaj, dacă sunt respectate câteva reguli simple. Pe termen lung, cu o utilizare chibzuită şi un termostat, un panou radiant poate aduce economii serioase la factura de energie electrică. Asta îl face mai potrivit pentru o locuinţă decât un calorifer clasic, cu convecţie.

Tipuri de panouri radiante

În funcţie de zona în care sunt utilizate pentru încălzire, panourile radiante sunt de două tipuri:

  1. Panouri radiante interioare. Sunt cele mai des întâlnite modele şi pot fi utilizate pentru încălzirea camerelor de locuit, în apartamente şi în case, dar şi în clădiri de birouri sau în alte spaţii închise.
  2. Panouri radiante exterioare. Sunt instalate cu precădere în spaţii deschise, destinate petrecerii timpului liber, cum ar fi terasele localurilor sau caselor, în foişoare sau chiar pe balconul unui apartament, dacă e suficient de spaţios încât să permită funcţionarea optimă a unui asemenea panou.

Lasă un Mesaj

Adresa ta de email nu va fi afișată.

Calendar

decembrie 2024
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031